FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 26/05/2022

La 55a Festa de la Cançó de Muntanya, el 5 de juny a Sarrià

Barcelonès Entitats Festa de la Cançó de Muntanya

El Centre Excursionista els Blaus, serà l’entitat encarregada d’organitzar la que serà ja 55a edició de Festa de la Cançó de Muntanya.  La diada se celebrarà el pròxim 5 de juny a la sala d’actes del col·legi Sagrat Cor de Sarrià.

Després de dos anys sense poder celebrar la Festa de la Cançó de Muntanya, com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, ara l’entitat centenària del barri barceloní, agafa el relleu de la UE Sabadell que l’any 2019 va organitzar la que era fins ara última edició.   Des del CE els Blaus destaque que “és veritablement important poder-nos retrobar de nou, continuar amb les activitats que portem anys fent i sobre tot no perdre les nostres tradicions”.

La Cançó de Muntanya aplega corals i grups de cantaires de diferents entitats i indrets del nostre territori, amb la finalitat de realitzar un festival de cançons tradicionals, populars i muntanyenques. Ara toca la 55è Festa de la Cançó de Muntanya. Hem escollit un lloc emblemàtic, com es la Vila de Sarrià. Aquest any coincidim amb els actes del Centenari de l’annexió de Sarrià a Barcelona, un fet amb el que molts Sarrianencs encara avui no hi estan d’acord.

La festa s’iniciarà amb el tradicional esmorzar, continuant amb una visita al Monestir de Pedralbes, la cantada a l’Escola del Sagrat Cor de Sarrià i el dinar al Centre Aragonès.

Aquesta festa s’organitza des de l’any 1965, des de llavors, anualment i serveix per aplegar en un indret diferent de Catalunya a les corals o grups de cantaires, tant d’entitats excursionistes com d’altres entitats, per realitzar un festival de cançons tradicionals, populars i muntanyenques. Al llarg dels anys hi ha hagut moltes CORALS PARTICIPANTS EN LES FESTES DE LA CANÇÓ DE MUNTANYA Aquestes corals o grups vocals, sense ànim de competició canta un parell de cançons i contribueix al cant comú, tant a la missa cantada com a la presentació de la festa i al concert de la tarda.

Consulta el programa