FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 30/05/2017

La 52a Festa de la Cançó de Muntanya, diumenge a Sant Feliu de Codines

Cultura Societat

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) celebra aquest diumenge 4 de juny la 52a Festa de la Cançó de Muntanya. Enguany, el Centre Excursionista Sant Feliu de Codines ha estat l’encarregat d’agafar el relleu a la UEC de Gràcia per organitzar aquesta festa que serveix per aplegar, en diferents indrets de Catalunya, les corals o grups de cantaires de diferents entitats per realitzar un festival de cançons tradicionals, populars i muntanyenques.

La jornada començarà a les 9 del matí amb la rebuda de les diferents corals i, durant tot el matí, s’ofereix la possibilitat de visitar el museu del rellotge i el museu municipal de Can Xifreda.

El concert de la 52a trobada de la Cançó de Muntanya es farà a les 12 del migdia, als jardins de Can Xifreda. Hi participaran cinc cors o corals: el cor CET de Cants del Centre Excursionista de Terrassa, la Coral la Carena de la Unió Excursionista de Sabadell, la Coral Madrigalistes de Catalunya de l’Agrupació Excursionista de Catalunya, la Coral Núria de la UEC de Gràcia i, finalment, tancarà el concert l’amfitriona Coral La Llum del Centre Excursionista Sant Feliu. Per acabar, totes les corals assistents cantaran a cànon la cançó popular ‘Dins la fosca’.

Un dinar a la pista esportiva coberta posarà punt i final a la festa a les dues del migdia. Aquest dinar és obert a tothom i inclou amanida, paella i postres per un preu de 15 euros.

 

La Festa de la Cançó de Muntanya, des del 1962

El 27 de maig de 1962, durant l’Aplec de Cantaires de Montserrat, va sorgir la idea de celebrar una Festa de la Cançó de Muntanya. En aquells anys, donada la situació política, fer una cantada en català per part de corals excursionistes era impensable. La Coral Catalunya (actualment Coral Madrigalistes de Catalunya), amb el seu mestre Josep Maria Castelló, foren els qui inicialment tiraren endavant la idea.

Davant la prohibició per part de les autoritats per fer aquesta trobada a Vil·la Joana i a tota la província de Barcelona, Francesc Trias i Saperas, president de l’Agrupació Excursionista de Catalunya, aconseguí el permís per celebrar-la a Hostalric, el 9 de maig de 1965.

https://www.youtube.com/watch?v=_hr6sRA2qOg&feature=youtu.be