FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 08/03/2017

La 4a Marxa del Setge de Cardona obre el nou Circuit Català de Caminades de Resistència

Caminades de resistència

La 4a Marxa del Setge de Cardona ha donat tret de sortida al Circuit Català de Caminades de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), organitzada pel Centre Excursionista de Cardona el passat diumenge 5 de març.

En aquesta quarta edició s’ha mantingut el recorregut que dóna la volta a Cardona, ja que en gairebé cap moment s’ha perdut de vista el majestuós castell des de cada un dels cims per on transcorre la marxa. Enguany, però, encara que la sortida ha estat des del Castell, l’arribada ha estat a la Plaça de la Fira. Els participants han hagut de recórrer 53 quilòmetres, amb un desnivell positiu de 2.336 metres i un total acumulat de 4.672 metres. A més del control de sortida i el d’arribada, la marxa ha comptat amb 6 controls més.

Sota el lema “Encoratja’t i reviu la història”, la marxa ha commemorat, un any més, els fets de 1711, durant la Guerra de Successió, quan s’inicià un setge al Castell de Cardona que durà 34 dies. El 22 de desembre de 1711, les tropes borbòniques, vençudes pels soldats austracistes, es veieren obligades a abandonar el setge del Castell, fugint cap a Solsona. La guerra s’allargà tres anys més, fins que el 18 de setembre de 1714, Cardona va ser l’última ciutat a capitular.

Aquesta ha estat la primera marxa del nou Circuit Català 2017, el qual enguany ha subtituït la fins ara Copa Catalana de Caminades de Resistència, amb la voluntat de recuperar l’essència de les caminades i abandonar així l’esperit més competitiu que havia agafat en els darrers anys.

Fotografies / Xavier Capdevila