FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Diana Martin - Comunicand
Foto: Diana Martin - Comunicand

Notícies - 16/01/2024

La 40a Copa Catalana FEEC-Dynafit farà parada a La Molina

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

L’estació de La Molina tindrà un cap de setmana intens d’esquí de muntanya. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i FGC han dissenyat dues curses el cap de setmana del 10 i 11 de febrer per a decidir els campions de Catalunya d’esprint i per a incloure una nova prova a la Copa FEEC-Dynafit després de la suspensió de la Traça Catalana.

El dissabte 10 de febrer a La Molina es disputarà el campionat de Catalunya en categoria esprint. Aquesta cursa estarà destinada principalment a les categories de formació. Els esportistes catalans dominen aquesta disciplina en l’àmbit mundial i actualment el banyolí Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) és campió d’Europa i del Món en esprint. La Cerdana Laia Sellés (Cerdanya Skimo Team) i el gironí Julià Pujol (CE Farners) són campions d’Europa U18  i la bagenca Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) és subcampiona d’Europa en U23.

Des de la FEEC es vol potenciar la cursa esprint per a poder veure els millors esportistes catalans competint en una categoria que serà olímpica a Milano-Cortina 2026.

A més a més d’aquesta cursa esprint, el diumenge 11 de febrer, com a novetat en el calendari d’esquí de muntanya, es disputarà una cursa vertical que abandonarà el tradicional itinerari fins el Niu de l’Aliga i que entrerà a formar part de la Copa després de que la Traça Catalana se suspengués.

Amb la inclusió d’aquesta nova cursa vertical la Copa Catalana FEEC-Dynafit recupera les quatre curses puntuables i a l’espera de l’estat de la neu buscarà ser una copa on els esportistes estiguin obligats a puntuar en mínim tres curses, descartant així una de les proves si ells volen.

Des de l’àrea esportiva de la FEEC s’ha treballat amb els tècnics i amb FGC per a poder organitzar aquesta nova cursa a La Molina per a poder seguir oferint un calendari amb garanties tot i les complicacions com a conseqüència de la manca de neu al Pirineu català.

Les inscripcions per a les dues curses s’obriran els pròxims dies al web de la FEEC.