FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 21/06/2022

La 33a Gràcia-Montserrat tanca la primera part del Circuit Català de Caminades de Resistència

Baix Llobregat Barcelonès Caminades de resistència

La 33a Marxa Gràcia-Montserrat, celebrada el passat 18 de juny, ha estat l’encarregada de tancar la primera part del Circuit Català de Caminades de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). La Marxa Gràcia-Montserrat és una caminada de resistència amb un itinerari que descobreix racons de gran bellesa i recorre paratges emblemàtics, malgrat la pressió urbanística.

Unes 170 persones van recórrer els 62,6 quilòmetres amb 4.668 metres de desnivell, amb molt sol tot el dia. Tot i que la pluja havia estat la protagonista en bona part de les últimes caminades, en aquesta es va notar l’arribada de l’estiu.

La UEC de Gràcia, que va iniciar aquesta caminada com una alternativa a la marxa Nocturna d’Orientació per azimuts, concep aquesta activitat com una excursió nocturna i de marcat caire social, sense perdre el caràcter d’excursionisme tècnic. Comença a l’antiga vila de Gràcia, barri popular i ple de vida social, i acaba a Montserrat, un indret tradicional de l’excursionisme català, i aconsegueix la unió de dos punts emblemàtics del nostre territori.

La propera marxa del Circuit Català de Caminades de Resistència serà el 10 de setembre, amb la 30a Rasos de Peguera-Manresa, organitzada pel Centre Excursionista Comarca de Bages.