FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 19/06/2019

La 32a Marxa Gràcia-Montserrat atura les caminades de resistència fins l’agost

Baix Llobregat Barcelonès Caminades de resistència

La Marxa Gràcia – Montserrat és una caminada de resistència, de la Unió Excursionista de Catalunya de Gràcia, que consta d’un recorregut on es descobreixen racons amb gran bellesa i paratges emblemàtics, malgrat la pressió urbanística.

La 32a edició, celebrada el dissabte 15 de juny, ha estat l’última parada del Circuit Català de Caminades de Resistència de la FEEC, abans que comenci plenament l’estiu. Per evitar els mesos més calorosos amb altes temperatures, el calendari fa una pausa i es tornarà a reprendre amb la 3a Marxa de l’Aigua de Sant Magí, organitzada pel Club Excursionista Alliberadrenalina, a l’agost.

La UEC de Gràcia, va iniciar aquesta caminada com una alternativa a la marxa Nocturna d’Orientació per azimuts, i actualment concep aquest activitat com una excursió nocturna i de caire social, però sense perdre el caràcter d’excursionisme tècnic.

Gairebé 300 participants han iniciat el recorregut a l’antiga vila de Gràcia i ha finalitzat a Montserrat, un indret tradicional de l’excursionisme català, recorrent 63 quilòmetres amb un desnivell total de 4.668 metres.

Per aquells que han volgut fer la marxa però preferien fer menys quilòmetres, l’organització ha proposat un itinerari més curt seguint el mateix recorregut de la pròpia marxa, però començant al Papiol i finalitzant a Montserrat. És una proposta de format reduït, però sense perdre l’essència, ja que s’enllaça amb el mateix recorregut que la caminada Gràcia – Montserrat.