FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 11/11/2021

La 26a Marxa del Garraf tanca el Circuit Català de Caminades de Resistència

Baix Llobregat Caminades de resistència Entitats

El Circuit Català de Caminades de Resistència arriba al seu final amb la 26a Marxa del Garraf, celebrada aquest passat cap de setmana. La caminada, organitzada per la Unió Muntanyenca Eramprunyà, ha comptat amb més de 300 participants.

Enguany, la Marxa del Garraf ha tingut un exigent recorregut circular de 46km de distància i 1.650m de desnivell positiu acumulat pels indrets més bonics del Garraf. Els participants han sortit de manera esglaonada entre les 6h i 6.15h i han tingut un temps màxim de 13h per a completar l’itinerari. El dia, radiant, tot i les previsions de pluja dels dies anteriors, ha acompanyat als excursionistes durant tota la jornada.

El recorregut s’ha iniciat amb el cel encara fosc a la Plaça Balmes de Gavà (Baix Llobregat) i s’ha dirigit cap a Castelldefels, on ha començat a ascendir cap al Turó del Fanxó (279m) i el Puig del Cervol (311m), passant per l’observatori astronòmic de Cal Ganxo. La cua de participants equipats amb els seus frontals enfilant-se pel Parc del Garraf és tot un espectacle. Tot seguit, arriba a Campgràs (520m), on es troba el primer avituallament i des d’on els participants poden gaudir de la preciosa sortida del sol i de les vistes a La Morella, cim emblemàtic del Garraf. Acompanyat d’unes meravelloses vistes al mar, el recorregut baixa cap al centre d’informació del Parc Natural del Garraf, La Pleta, i cap a Garraf poble. Des d’aquí, a nivell de mar, torna a fer una forta pujada passant per la masia de Can Lluçà i la Casa Vella, fins al proper avituallament, a la Collada de Vallgrassa. Continua fins a la Vall del Teix i arriba prop del Puig de les Agulles (552m), punt més alt de la caminada. Des d’aquí ja només queda baixar fins al punt final a Gavà.

18 caminades de resistència aquest 2021

Amb la 26a Marxa del Garraf tanca tot un any de caminades de resistència emmarcats en el Circuit Català de Caminades de Resistència 2021, començant el 27 de març amb la 10a Almogàver i acabant aquest passat 7 de novembre amb la caminada de la Unió Muntanyenca Eramprunyà. Des de la FEEC volem agrair a totes les entitats i voluntaris que heu fet possible el Circuit d’enguany, a totes les persones que heu participat i en especial a Xavier Capdevila que any rere any fa un esforç immesurable per a donar-nos un extens arxiu fotogràfic de les diferents marxes del calendari.