FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 09/11/2017

La 23a Marxa del Garraf tanca el Circuit Català de Caminades de Resistència

Caminades de resistència

Amb la 23a Marxa del Garraf, organitzada per la Unió Muntanyenca Eramprunyà el 5 de novembre, el Circuit Català de Caminades de Resistència de la FEEC arriba enguany al seu final. Amb un desnivell acumulat de 3.490 metres i un desnivell positiu de 1.745 metres, ha transcorregut pel cor del Massís del Garraf.

La marxa, que ja s’ha convertit en un clàssic, ha aconseguit aglutinar 582 caminadors disposats a recórrer 48,9 quilòmetres per senders de gran recorregut, petit recorregut i altres camins existents. Els caminaires han pogut conèixer cinc municipis: Gavà, Castelldefels, Sitges, Olivella i Begues, assolint la cota més elevada a Campgràs i Serra de la Guàrdia (525 m) i la més baixa a Garraf, a nivell de mar.

Tal com mostra el seu gràfic, un 37% del més de mig miler de persones han estat dones, i la gran majoria d’entre 40 i 49 anys. Fins i tot s’hi han atrevit excursionistes d’entre 70 i 80 anys.

El Circuit Català de Caminades de Resistència tanca així un calendari amb 22 caminades que es va inicar el 5 de març amb la 4a Marxa del Setge de Cardona.

Fotos / Xavier Capdevila