FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 16/03/2021

La 19a Copa Catalana de Curses per Muntanya s’estrena a la Trencacims

Baix Ebre Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La Trencacims, organitzada pel Club Centre Excursionista Trencacims, estrenarà aquest diumenge 21 de març la 19a Copa Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Els esportistes participants a la prova realitzaran un exigent recorregut circular de 24km i 1.800 metres de desnivell positiu acumulat per diversos cims del Parc Natural dels Ports amb començament i final a Paüls (Baix Ebre). Alguns dels cims als quals s’arriba durant el recorregut són la Mola Grossa (1.044m), el Tossal d’Engrilló (1.072m), la Punta de l’Aigua (1.092m), la Mola dels Atans (1.013m) i el Joan Gran (1.073m). Aquests cims fan que les vistes al llarg de l’itinerari i la experiència de participar-hi siguin inigualables.

Aquest any, la Copa Catalana de curses per muntanya fa un canvi important per convertir-se en una competició més dinàmica, atractiva i professional, amb l’objectiu de seguir fent créixer aquesta disciplina esportiva. Un dels principals al·licients serà el de poder disputar sis de les millors curses del calendari català reagrupades amb una copa que buscarà sempre la complicitat dels esportistes i les entitats organitzadores. També cal destacar la millora en el format d’inscripcions i de seguiment de les classificacions, ja que aquestes es podran seguir pràcticament en directe tant les de la cursa que s’estigui disputant com les de la classificació general de la Copa.

L’actual campió de la Copa Catalana de curses per muntanya, Víctor del Aguila (CE Trail Tarraco),  serà un dels atractius a la línia de sortida. Del Aguila tindra amb David Prades (AE Matxacuca), Isaac Salvat (AC Vila-seca) o Arnau Cases (Spot Esquí Club) alguns dels principals rivals per emportar-se la cursa i per enfundar-se el pitrall de líder de la competició.

En categoria femenina cartell de luxe també pel tret de sortida de la Copa. el trident Rosa Navarro (CEM Cameta Coixa), Montse Martínez (CEM Cameta Coixa), Roser Español (UE Urgellenca) surten com a principals favorits a emportar-se la Trencacims i a lluitar pels primers llocs de la general.

Pel que fa a les categories inferiors la Trencacims comptarà amb alguns dels millors corredors del planter de les curses per muntanya del país. Entre d’altres els actuals campions de Catalunya cadets Ïu Net (AE Trail Xics Montseny)  i Berta Guitart (AE Mountain Runners del Berguedà) que participaran en categoria juvenil. O la campiona de Catalunya junior Mireia Lüscher (UE Vic).

Dues dècades de Copa

La FEEC des de fa dues dècades organitza la Copa Catalana de Curses per Muntanya. Aquest any se celebra la dinovena edició, ja que es va suspendre la del 2020 a causa de la pandèmia de la Covid-19.

En l’última edició de la Copa Catalana, Núria Hospital (Club Camí dels Íbers Trail Running) i Victor del Aguila (CE Trail Tarraco) es van emportar el títol final de la competició. Hospital i del Aguila van aconseguir el títol a la Taga Evo 2040 que com passarà aquest any tancarà el calendari de la Copa.

La següent prova del calendari de la Copa en disputar-se serà la Cameta Coixa, organitzada pel CEM la Cameta Coixa, i que se celebrarà el 18 d’abril també al sud del país.