FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 11/10/2018

La 17a Trenkakames augmenta notablement la participació

Caminades de resistència

El passat dissabte 6 d’octubre es va celebrar la 17a edició de la Trenkakames, organitzada pel Grup Muntanyenc de La Lira Vendrellenca. A partir de les 7 del matí començaven a congregar-se, al vestíbul de La Lira, els caminadors afrontar aquesta marxa, inclosa en el Calendari de Caminades de Resistència de la FEEC.

Encapçalaven la sortida, neutralitzada al llarg del carrer Roquetes, els grallers del Vendrell i a partir d’aquí els participants tenien 15 hores per completar el recorregut. D’un total de 249 inscrits, 241 caminadors van prendre la sortida a les 8 del matí del dissabte per acabar els 55 quilòmetres de la prova, amb els seus 3.400 metres de desnivell acumulat.

Aquest any la Junta del Grup Muntanyenc va decidir, sota petició dels participants, obrir abans el controls de pas amb l’objectiu d’incrementar els caminadors, i va ser un encert com es pot veure en l’increment d’inscripcions respecte a l’edició anterior.

Amb una climatologia molt bona per caminar, tret d’una mica d’humitat, el primer participant va acabar la prova amb un temps de 5 hores i 57 minuts, mentre que l’últim caminador va trigar poc més de 14 hores. El recorregut sencer el van completar 215 valents, amb un total de 26 abandonaments.

La valoració per part de l’entitat organitzadora va ser molt positiva i és remarcable el fet de moure més de 100 voluntaris, entre marcadors i recollidors de les cintes del recorregut, voluntaris dels avituallaments, personal de Protecció Civil i membres de la Creu Roja.

Fotos / Xavier Capdevila