FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 14/09/2016

La 17a edició de la cursa Taga 2040 evo, a Sant Joan de les Abadesses

Curses per Muntanya

La cursa de muntanya Taga 2040 Evo, organitzada per la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses, arriba a la 17a edició el pròxim 18 de setembre. Més de 200 corredors ja s’han inscrit a la clàssica del Ripollès, que forma part de la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

El recorregut de la Taga 2040 consta de 27 quilòmetres i 1.884 metres de desnivell positiu. Surt des del nucli urbà de Sant Joan de les Abadesses i arriba fins el cim del Puig Estela (2.013 metres), des d’on connecta per una panoràmica carena amb el punt culminant de la prova, el cim del Taga (2.040 metres).  Després d’assolir el sostre de la cursa, i una vegada els corredors volten la creu del Taga, comença la segona meitat del circuit, on destaca el vertiginós descens fins al Coll de Can Camps.

A més del traçat de la categoria absoluta, la Taga 2040 també compta amb un circuit pels corredors júnior, de 17 quilòmetres i 1.035 metres de desnivell positiu, i un pels cadets, de 10,5 quilòmetres i 500 metres positius. La tarda del dia 17 també s’organitza la popular cursa infantil.

Les inscripcions per la Taga 204 Evo estan obertes i es poden formalitzar a través del web de la FEEC.

El lideratge de la Copa Catalana de Curses per Muntanya en joc

A falta de només dues proves pel final de la copa, en categoria masculina, Just Sociats (CE Terrassa) lidera la classificació general. Per darrera seu, i a pocs punts, es troben Sergi Bassas (CE Girona) i Martí Lázaro (CE Ripoll). El resultat de la cursa ripollesa podria capgirar les posicions capdavanteres i seria la Cursa per Muntanya de Tivissa la que decidiria el guanyador de la copa.

En categoria femenina la situació és similar i sembla que tot es podria decidir entre un grup de tres corredores. Ester Casajuana (AAE Escola Treball) lidera la classificació havent guanyat a La Faiada i l’Escanyabocs, mentre que Sílvia Puigarnau (CE Guissonenc), segona classificada a les dues anteriors curses la segueix d’a prop, i manté les opcions per col·locar-se líder. Queralt Riba (CE Madteam) és tercera i també conserva les opcions matemàtiques pel lideratge i victòria final.

Fotografia / Ivan Torres