FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 17/11/2019

La 15a Trobada de descens de barrancs “Gorgs” aplega a mig centenar de barranquistes

Osona Descens de barrancs i engorjats 50 Barrancs

La comarca d’Osona ha estat l’encarregada d’acollir l’edició de Gorgs 2019. Aquest cap de setmana Torelló ha rebut la 15a edició de la Trobada Internacional de Descens de Barrancs Gorgs, entre els dies 15, 16 i 17 de novembre. El Centre Excursionista de Torelló juntament amb el suport de la FEEC, ha estat l’organitzador de les jornades.

Durant el cap de setmana s’han dut a terme diferents tallers d’iniciació al món del descens de barrancs. Tanmateix, en les diverses sessions s’ha explicat el material, equipaments, descensors i maniobres, fent un petit tastet del material. Durant la sessió de seguretat en barrancs s’ha volgut transmetre la importància de planificar una activitat per anar més segurs a l’hora de realitzar-la i conscienciar als esportistes dels accidents imprevistos.
El comitè de barrancs de la FEEC ha aprofitat aquesta trobada per presentar els diferents projectes del proper any i saber l’opinió del federats.

La 15a edició de Gorgs també ha servit per presentar el  repte “50 barrancs”. En aquesta proposta tothom hi té cabuda i s’hi poden trobar des de barrancs amb poca acotació fins als barrancs més tècnics de Catalunya. L’objectiu del repte és donar a conèixer les diferents contrades del nostre país mitjançant el descens de barrancs, per tant, s’ha preparat un catàleg apte per a tots els públics, amb el propòsit que els federats assoleixin la cinquantena.

Membres de la Junta de la FEEC com Josep Casanovas, Joan Huertos i Marcial Alemán han assistit durant el cap de setmana a la trobada.