FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Ivan Torres
Foto: Ivan Torres

Notícies - 15/07/2021

La 14a Trobada d’Aristot serà Campionat de Catalunya de curses per muntanya per equips

Alt Urgell Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La 14a Trobada d’Aristot serà Campionat de Catalunya de curses per muntanya per equips de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) el 8 d’agost a Aristot, a la comarca de l’Alt Urgell.  Les inscripcions de la cursa de la Unió Excursionista Urgellenca ja estan obertes per als federats i es poden fer a través del gestor d’inscripcions de la FEEC. La resta de participants podran formalitzar la seva inscripció a partir del dia 19 de juliol i fins al 6 d’agost.

La cursa puntuable per al Campionat de Catalunya per equips tindrà un recorregut de 23km i 1750m de desnivell, transcorrent per un terreny d’alta muntanya, a més de 2.000 d’alçada en molts dels trams del circuit. El punt culminant de la cursa és la pujada al Turó Punçó (2.495 metres). Els corredors que no vulguin participar al Campionat tindran la opció de fer la versió Pro, de 10km de distància i 600m de desnivell, o la Open, de 6km de distància i 300m de desnivell.

Els orígens de la Trobada Atlètica d’Aristot

La Trobada Atlètica d’Aristot va nèixer l’any 2007 com un acte més de la festa major del poble, amb caràcter no competitiu. Mica en mica la Trobada va anar agafant un caire més competitiu i va acabar formant part l’any 2009 del Cadí Circuit Fer de l’Alt Urgell. Finalment, l’any 2017 va entrar a formar part del calendari de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i aquest any ja celebra la seva 14a edició.

Com explica l’entitat organitzadora, la prova ha volgut conservar el nom de “Trobada” amb la intenció de conservar l’esperit festiu i de retrobament amb tots els que fan possible aquest esdeveniment, que és juntament amb la Festa major, el més important de l’any.