FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 13/06/2019

La 13a Transfronterera Cap del Rec, 51 km al voltant de la Tossa Plana de Lles

Cerdanya Caminades de resistència

El Circuit Català de Caminades de Resistència de la FEEC ha seguit aquest cap de setmana amb la 13a edició de la Transfronterera Cap del Rec. Una marxa organitzada pel Club Muntanyenc Sant Cugat.

Enguany, tot i que la prova ha passat a anomenar-se Transfronterera Cap de Rec, encara conserva la denominació Memorial Narcís Castanyer en reconeixement al que va ser el president del Club i membre fundador i actiu participant d’aquesta marxa.

El circuit ha constat de 51 quilòmetres al voltant dels extraordinaris paisatges de la Cerdanya i Andorra, fent una ruta circular al voltant de la Tossa Plana de Lles. Els 300 participants, han sortit a les 6 del matí des del Refugi del Cap del Rec, a 1.986 metres, i han finalitzat al mateix refugi completant un total de 5.000 metres de desnivell acumulat.

Tot i ser una caminada dura, és atractiva i engrescadora per la diversitat i bellesa del paisatge amb un recorregut variat. Només un 2% del circuit és per sobre d’asfalt, la resta es duu a terme per corriols, pistes i camins de terra. Tanmateix, s’han visitat llocs tan emblemàtics com el Port de Vallcivera, Coll Jovell, Font de la Closa, Refugi de Perafita, Coll de Sant Vicenç i els Estanys de la Pera.

La meteorologia ha acompanyat plenament a tots els caminadors i caminadores, que han gaudit d’un dia primaveral on el bon temps ha fet possible gaudir d’unes vistes meravelloses.

La 32a Marxa Gràcia – Montserrat serà la propera caminada del calendari, on la Unió Excursionista de Catalunya ha organitzat un recorregut de 63 quilòmetres amb 4.668 metres de desnivell, que sortirà des de l’antiga vila de Gràcia (Barcelona) fins arribar a Montserrat.