FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 29/03/2021

La 10a Almogàver enceta el Circuit Català de Caminades de Resistència

Caminades de resistència Entitats

El calendari del Circuit Català de Caminades de Resistència de la Federació d’Entitats Excursioniste de Catalunya (FEEC) ha encetat la temporada amb la 10a Almogàver, organitzada per l’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades (AAMP). La caminada ha constat amb un recorregut de 52km i un desnivell positiu acumulat de 4.200m.

Un dels objectius d’aquesta caminada ha estat transmetre els valors de sacrifici, força i determinació dels antics almogàvers. Aquests eren guerrers catalans que van batallar i conquerir gran part de la mar Mediterrània durant l’edat mitjana. L’Almogàver-Muntanyes de Prades ofereix l’oportunitat d’experimentar les sensacions i les vivències que representa el gran repte de completar tot el recorregut.

El circuit d’enguany ha donat a conèixer els racons més desconeguts i espectaculars de les muntanyes de Prades dins els 52 quilòmetres de distància amb 4.200 metres de desnivell que la defineixen dins la categoria de marxes de resistència.

Els 350 participants que s’han inscrit a la prova havien de finalitzar tot el recorregut amb un temps màxim de 14 hores mentre gaudien dels nuclis habitats de les muntanyes de Prades i passant per les seves tres valls dels rius Brugent, Glorieta i Siurana. La caminada s’ha realitzat seguint els protocols de seguretat de la FEEC i mantenint les mesures establertes pel Departament de Salut de la Generalitat en relació amb la Covid-19.

El president de la FEEC, Jordi Merino, no ha faltat a la cita amb la 10a Almogàver per donar el seu suport a l’entitat organitzadora, l’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades, que aquest any arriba el seu 25è aniversari.

El calendari de les Caminades de resistència seguirà avançant amb la Ruta de les Ermites, organitzada des del Centre Excursionista Castellar del Vallès, el diumenge 11 d’abril.