FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -

Notícies - 26/05/2014

Kilian Jornet torna a guanyar la Zegama-Aizkorri per setena vegada i bat el rècord

Curses per Muntanya

El País Basc ha acollit aquest cap de setmana la 13a edició de la marató de muntanya de Zegama-Aizkorri, la primera prova de l’Skyrunner World Series d’enguany. L’atleta de la Cerdanya, Kilian Jornet, l’ha tornat a guanyar per setena vegada, amb un temps de 3 hores, 48 minuts i 38 segons, superant en sis minuts el rècord anterior. En noies ha guanyat la corredora americana del Team Salomon, Stevie Kremer.

El podi masculí l’han completat Marco de Gasperi i Luis Alberto Hernando, i el femení la italiana Elisa Desco i la basca Maite Maiora. La gran favorita Emelie Forsberg va arribar en quarta posició. La cursa va anar marcada per un molt bon nivell dels corredors i el mal temps dels dies anteriors que va deixar un terreny humit i fangós però que va respectar els participants durant la prova.

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya, equipada per Buff, també va aconseguir bons resultats. Pere Aurell (Club Excursionista Callús) i Pep Viñas (Unió Excursionista de Vic) van acabar en 35a i 36a posició respectivament, i Pau Bartoló va aconseguir un 56è lloc. En noies, Anna Comet (Unió Excursionista de Vic) va aconseguir una meriotiria 11a posició. Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca), per la seva banda, va haver d’abandonar.

Per la seva banda, Emma Roca va ser la 9a classificada femenina i el corredor català Jessed Hernandez torna a ser entre els corredors d’elit passant per meta en 12è lloc, mentre que Núria Picas, després de les seves flamants victòries al Japó i Austràlia, va voler provar la Zegama-Aizkorri després d’haver-hi renunciat incialment, però va haver d’abandonar. Ara, la propera prova de l’Skyrunner World Series serà a la Dolomites Skyrace, a Itàlia, el 20 de juliol.

Fotografies: Jordi Saragossa i Javi Colmenero