FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 28/01/2017

Kilian Jornet suma la primera victòria a la Copa del Món d’Esquí de Muntanya, a Cambradase

Esquí de muntanya

[Última hora. Dissabte 28. 20:50 h. Els jutges han decidit desqualificar als tres corredors que conformaven el podi a Cambradase. Els tres primers classificats, Lenzi, Jornet i Eydallin, no s’han presentat a la cerimònia floral, posterior a la finalització de la prova, per no estar d’acord amb una penalització imposada a Damiano Lenzi. L’italià no s’ha col·locat degudament una talonera en una zona de canvi i ha perdut la primera plaça del podi per la penalització. En declaracions a Sportvicious Kilian Jornet ha comentat: “Hi han regles massa estrictes. Crec que l’esquí de muntanya no hauria de seguir aquest corrent. Els corredors creiem en el joc net i crec que avui els jutges no ho han fet”.]

La segona prova individual de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya de la International Ski Mountaineering Federation (ISMF) s’ha disputat a Cambradase, a la Catalunya Nord, el 28 de gener. El recorregut definitiu de la cursa no s’ha conegut fins a l’últim moment degut a les fortes precipitacions de neu que han afectat a la zona.

Kilian Jornet guanya a Cambradase 

Kilian Jornet (AE Ekke Lleida) sembla que s’ha recuperat definitivament dels problemes físics que arrossegava i que el van deixar fora de les places de podi en la primera prova de la Copa del Món, a Andorra. L’italià Damiano Lenzi ha liderat la cursa des de l’inici junt a Jornet i ha creuat la meta primer, amb només tres segons d’avantatge sobre Jornet. Malgrat aquest resultat, una penalització ha fet perdre una posició a Lenzi i ha donat la victòria al català. Amb aquesta victòria, Kilian Jornet suma uns valuosos punts per mantenir-se en les posicions capdavanteres de la classificació general i seguir aspirant a revalidar el títol mundial.

En categoria femenina, la jove Júlia Casanovas (CE Cerdanya Skimo Team) ha pujat al podi de la categoria júnior, en tercera posició. Amb aquest resultat, Busquets s’ha tret el regust amarg que li va deixar la Font Blanca després de perdre’s en un punt de recorregut i quedar fora de les posicions de podi.

La propera prova de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya tindrà lloc a Erzincan (Turquia), en el marc de l’Ergan 2017 World Cup, l’11 de febrer. El Campionat del Món arribarà dues setmanes després, i es disputarà a la Transcavallo, a Itàlia.

Fotografia / Pat Soler