FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 02/09/2017

Kilian Jornet segon i Pau Capell sisè a l’UTMB

Curses per Muntanya

‘Amb pluja, neu, amb vent i fred’ com canten els Sopa de Cabra, el francès François D’Haene s’ha emportat la seva tercera UTMB (Ultra Trail del Mont Blanc) després d’una cursa on les condicions climatològiques han estat un dels handicaps importants a tenir en compte.

Amb un cartell de luxe amb tots els últims guanyadors de la prova com a caps de llista ha estat el francès François D’Haene el que ha igualat el registre de Kilian Jornet i ha sumat el seu triplet a l’UTMB. D’Haene ha arribat amb un temps de 19h 01min i 32 seg a la meta de Chamonix i ho ha fet just per davant del català Kilian Jornet (Salomon-Ekke Lleida) que amb un temps de 19h 16min i 38seg ha estat el segon classificat de la cursa.

Jornet, que s’havia marcat la prova com un dels objectius de la temporada després del seu espectacular repte a l’Everest, ha anat en tot moment amb el grup de quatre corredors capdavanters des de l’inici.

Un grup de privilegi amb D’Haene, Thevenard (4art) i el nord americà Jim Wanslai, últim guanyador de la UTMB.

Ha estat precisament Jim Wanslai qui ha tensat els primers 50 quilòmetres un dels més durs i on els corredors s’han trobat amb un desnivell acumulat de 3.000m dels 10.000m totals que sumen els 167 quilòmetres de la prova.

Amb la pluja com a protagonista, Wanslai s’ha dedicat a esperar a Jornet i D’Haene en els punts d’avituallament fins al coll del Grand Ferret quan es portaven 100 quilòmetres de cursa i on D’Haene ha agafat el cap de cursa i ja no l’ha deixat.

Wanslai ha tret el peu d’accelerador a partir de l’avituallament de la Fouly on s’havien superat ja els 11o quilòmetres i ha anat perdent temps amb els tres corredors que ha pujat al pòdium. A partir d’aquell moment l’UTMB ha quedat en mans de François D’Haene i Kilian Jornet , entre els dos sumaven cinc victòries en anteriors edicions de la prova i s’han jugat una victòria que s’ha decantat pel corredor francès per 15min i després de més de 19h de cursa.

Jornet ha tornat a l’UTMB després de sis anys de no fer-ho. La seva darrera participació va ser l’any 2011 on va sumar l’última victòria a la cursa. El seu retorn era un dels atractius d’aquesta edició i un cop més no ha decebut.

El pòdium per darrere de D’Haene i Jornet l’ha tancat l’americà Tim Tollefson 19h 17min 41 seg que en una gran segona meitat de l’UTMB ha anat superant rivals fins a pujar en el tercer lloc.

21232076_1432228646813575_7175614719939823532_n

El paper dels catalans però no s’ha tancat amb el segon lloc de Kilian Jornet, ja que Pau Capell (North Face – CE Alpí Baix Llobregat) ha tancat la cursa amb un gran sisè lloc a la general molt a prop del cinquè l’americà Wanslei, darrer guanyador de la UTMB.

Capell ha travessat la meta a Chamonix amb un temps de 20h12min43seg. El corredor català arribava a la seva primera UTMB amb el cartell d’haver estat el darrer guanyador de la TDS 2016, una de les proves prèvies a aquesta Ultra Trail del Montblanc.

Capell ha avançat a Dillan Bowman a la pujada ala Flégère i ha estat a punt d’aconseguir el cinquè lloc en els darrers vuit quilometres de cursa.

Pau Capell ha repetit ritual i ha tornat a entrar amb una senyera estelada a la línia de meta de Chamonix.

Un altre català, Jordi Gamito (Compressport -AE Matxacuca) ha tancat el top ten de la categoria masculina. Gamito ha estat lluitant durant bona part de la cursa per mantenir aquest desè lloc que finalmet ha aconseguit amb un temps de 21h 44min i 31 seg.

El de Platja d’Aro ha tancat així el triplet català dins dels deu millor de la classificació general masculina d’aquesta UTMB 2017.

Fotos:UTMB