FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 14/04/2014

Kilian Jornet, segon, i Marc Pinsach, novè, a la Copa del Món Individual d’esquí de muntanya a Tromsø

Esquí de muntanya

La ciutat de Tromsø, a Noruega, ha acollit aquest cap de setmana l’última prova de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya. Kilian Jornet ha acabat la cursa en tercera posició però un canvi de pals ha fet que el penalitzéssin amb un quart lloc que l’ha tret del podi. Tot i aquesta sanció, Jornet ha quedat en segona posició a la classificació general de la Copa del Món. Per la seva banda, Marc Pinsach s’ha mantingut dins el Top Ten aconseguint una 9a posició final.

El guanyador de la Copa ha estat William Bon Mardon, que ha superat a Kilian Jornet per pocs punts després que el català no pugués disputar una de les competicions per malaltia i no competís des del mes de març. Bon Mardon va superar a Jornet i va disputar-se el primer lloc amb Damiano Lenzi, que va acabar segon. La prova ha estat molt renyida entre italians i francesos, que s’han anat alternant posicions al llarg de la cursa i han protagonitzat un final molt ajustat.

Oriol Cardona guanya en categoria júnior i Marta Garcia, segona en sub23

Després d’una temporada espectacular i pujar al podi en la majoria de competicions, Oriol Cardona s’ha emportat la victòria de la categoria júnior de la Copa del Món, seguit de l’italià Federico Nicolini i el suís Rémi Bonnet, amb qui va fer parella a la Pierra Menta aconseguint sense problemes la medalla l’or. Excel·lent també la temporada de Marta Garcia, que ha tornat a trepitjar el podi en categoria sub23, aconseguint la plata de la Copa del Món. L’or se l’ha endut la francesa Axelle Mollaret i la plata la suïssa Jennifer Fiechter.

Un dels millors anys per a Kilian Jornet

La temporada en què la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF) ha rebut el reconeixement del Comitè Olímpic Internacional (COI) ha estat un dels millors anys de competicions de copes del món per a Kilian Jornet. L’esportista català ha aconseguit tres victòries en tres proves individuals, dues en verticals i un podi més en individuals. La prova de modalitat sprint que s’havia de disputar ahir diumenge també a Tromsø va cancel·lar-se per temes tècnics.