FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 16/12/2015

Kilian Jornet presenta el seu film ‘Langtang’ per contribuir en la reconstrucció del Nepal

Societat

L’esportista català Kilian Jornet ha presentat a Barcelona la tercera pel·lícula del seu projecte personal “Summits of my life“, amb el títol de “Langtang”. El film, dirigit per Sébastien Montaz-Rosset és el relat del seu viatge, juntament amb l’alpinista català Jordi Tosas, al cor del Nepal just després del terratròmol de 7,8 graus que va afectar el país, el passat 25 d’abril.

Jornet i Tosas han presentat la pel·lícula, que s’ha estrenat a Barcelona esgotant totes les entrades, i han explicat que el projecte “Summits of my life” impulsa ara un repte solidari per contribuir a la reconstrucció del Nepal, associant-se amb l’ONG SOS Himalaya. El repte dels dos alpinistes és ara recaptar fons, uns 53.000 euros, per reconstruir 116 cases a la vall del Langtang, una de les més afectades després del terratrèmol.

Langtang és, precisament, la zona a la que el número 260 de la revista Vèrtex de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va dedicar la portada del número del passat mes de maig i abril, amb un reportatge a través d’una ruta per la himalaienca vall.

La reconstrucció de Langtang

El terratrèmol del passat mes d’abril va tenir greus conseqüències a la Vall del Langtang. El poble de Langtang va quedar enterrat completament després que el sisme desencadenés una esllavissada de neu, gel i pedres, degut a la gran quantitat de neu acumulada durant un hivern especialment dur. A més, l’onada expansiva de l’esllavissada va causar danys greus als pobles propers. Els pocs supervivents de la catàstrofe van ser evacuats a un camp de refugiats a Katmandú, i malgrat que alguns d’ells han tornat a la vall, el terratrèmol els va deixar sense casa.

A més del material per construir, el cost principal d’aquesta reconstrucció serà el transport. Els accessos a la vall del Langtang, ja per sí complicats, van quedar danyats després del terratrèmol, i és per això que el transport del material s’haurà de realitzar per aire. Les cases es reconstruiran en diferents punts de la vall, ja que de moment a la zona on havia estat el poble de Langtang no s’hi pot reconstruir.