FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 07/02/2016

Kilian Jornet i Laura Orgué, or i plata en cronoescalada a l’Alpiniski, tercera prova de la Copa del Món

Esquí de muntanya

L’Alpiniski, tercera prova de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya, ha celebrat a Les Marécottes (Suïssa) la segona jornada competitiva del cap de setmana amb la cursa vertical, aquest dissabte 6. La cronoescalada ha sigut la segona de les tres curses puntuables per la copa mundial. El tret de sortida s’ha donat des de la part baixa de les pistes de Les Marécottes. Els esquiadors han supertat un desnivell de 670 metres en 3 quilòmetres de recorregut, arribant a una cota de 1.770 metres a La Creusaz.

Kilian Jornet (Club Poliesportiu Puigcerdà), ha sigut el més ràpid a meta, i ha parat el cronòmetre en 22 minuts i 39 segons, emportant-se la medalla d’or. Amb aquesta victòria es col·loca líder de la copa després d’haver guanyat també la vertical de la Font Blanca (Andorra). Jornet també lidera la classificació individual i combinada. En segona posició ha entrat el suís Rémi Bonnet, i en tercera l’alemany Anton Palzer. Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) ha sigut 16è i Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca) 18è.

En categoria femenina absoluta, Laura Orgué (Unió Excursionista Urgellenca) ha sigut segona, a només 4 segons de la guanyadora, Victoria Kreuzer, que ha fet un temps de 27 minuts i 30 segons. A falta de només una prova en categoria vertical a Prato Nevoso (Itàlia), Laura Orgué és una de les grans favorites per aconseguir el títol mundial. La tercera classificada ha sigut la francesa Laetitia Roux. Orgué ha comentat: “No estic contenta amb la cursa que he realitzat. He perdut un esquí a mig recorregut i he perdut 30 segons. Per culpa d’aquest incident he acabat segona. Malgrat això, he tingut bones sensacions i espero no tenir cap problema a la propera cursa”. Marta Garcia (Club Excursionista Calldetenes) ha sigut 7a, Mireia Miró (Unió Excursionista de Catalunya) ha sigut 11a, i Marta Riba (Club Esquí de la Pobla de Segur) 13a.

Fotografia / ISMF

[table id=212 /]