FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Kilian Jornet i Laura Orgué, campions del món de Quilòmetre Vertical a la Limone Extreme | FEEC

Notícies - 13/10/2014

Kilian Jornet i Laura Orgué, campions del món de Quilòmetre Vertical a la Limone Extreme

Curses per Muntanya

La localitat de Limone sul Garda, a la Llombardia, situada al nord d’Itàlia, ha acollit aquest cap de setmana les últimes proves de les copes del món de Quilòmetre Vertical i de Curses per Muntanya. El corredor del Club Poliesportiu de Puigcerdà, Kilian Jornet, i la corredora de la Unió Excursionista Urgellenca, Laura Orgué, s’han proclamat campions del món de Quilòmetre Vertical de les Skyrunning World Series a la Grèste de la Mughéra de la Limone Extreme.

Amb aquesta victòria, Jornet ha completat un triplet històric sumant els campionats del món de curses per muntanya i d’ultraresistència guanyats aquest estiu. Laura Orgué també ha complert i s’ha emportat el seu tercer títol consecutiu com a campiona del món de Quilòmetre Vertical.

A la prova de quilòmetre vertical Jornet ha arribat primer seguit d’Urban Zemmer i Marco Moletto. En noies, Laura Orgué ha fet podi amb Antonella Confortola i Francesca Rossi. A la prova de mitja distància, dissabte, Petro Mano ha arribat per davant de Kilian Jornet, que ja tenia la copa guanyada, i David Schneider ha arribat el trercer. En noies el podi l’han format Maite Maiora, Stevie Kremer i Elisa Desco. Laura Orgué, que també ha participat en aquesta cursa, ha quedat en quart lloc.

logo-buff-1Resultats de la Selecció Catalana a les dues proves

La prova de vertical Grèste de la Mughéra s’ha celebrat el divendres 10 d’octubre al vespre, i hi ha participat el corredor de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionsites de Catalunya, Joan Freixa (Associació Esportiva Diedre) aconseguint la 20a posició.

El dissabte, al migdia, la resta de corredors de la Selecció Catalana patrocinats per Buff, han emprès la sortida de la prova reina de la Limone Extreme. Laia Andreu (Club Excursionista de Callús) ha aconseguit l’11a posició, i Montse Martínez (Centre Excurisonista de Santa Perpètua), la 18a. La component de l’equip Diedre-Matxacuca, Marta Molist, ha estat 12a. Amb nois, Pere Rullan (Centre Excursionista Pontsicà) ha arribat en 12è lloc, mentre que Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca) ha hagut de retirar-se.