FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 23/09/2017

Kilian Jornet guanya la Marató Pirineu

Curses per Muntanya

Kilian Jornet s’ha emportat la victòria de la Marató Pirineu. La cursa s’ha disputat en el marc de l’Ultra Pirineu, que se celebra a Bagà i que en els darrers anys s’ha convertit en una de les cites més importants del calendari internacional de curses per muntanya.

La Marató Pirineu és una cursa d’alta muntanya en semi-autonomia, amb 2400 metres de desnivell positiu que recorre 45 quilòmetres de distància dins del marc del parc natural del Cadí Moixeró. Amb sortida i arribada a Bellver de Cerdanya, la cursa ha pujat fins al pas dels Gasolans (2430m), passant abans pel refugi de Cortals de l’Ingla. A partir del Pas dels Gasolans s’ha iniciat un descens fins a Montellà-Martinet, passant pel refugi de Prat d’Aguiló, per acabar finalment a Bellver de Cerdanya.

Kilian Jornet (AE Ekke Lleida) ha parat en crono en un temps de 3 hores i 44 minuts. Jornet ha dit a l’arribada: “Moltes gràcies a tots per donar-me ales avui a casa! Ha estat una cursa molt dura però amb un ambient immillorable”. El segon classificat ha estat Nico Martin, a només un minut de Jornet, i el tercer, Bhim Gurung, amb 3 hores i 47 minuts.

En categoria femenina, Laura Orgué (UE Urgellenca) ha estat segona, amb un temps de 4 hores i 25 minuts. La victòria ha sigut per Ruth Croft, amb 4 hores i 19 minuts. El tercer calaix del podi l’ha ocupat Glykeria Tziatzia, amb 4 hores i 32 minuts.

Jan Margarit i Clàudia Sabata guanyen la Nit Pirineu

La nit abans de les dues grans curses de la Ultra Pirineu s’ha disputat la Nit Pirineu, una cursa vertical nocturna. La prova, amb 860 metres de desnivell positiu i 5 quilòmetres de distància, recorre el tram que hi ha des de l’estació de La Molina (zona telecabina) fins al refugi Niu de l’Àliga, situat a 2.520 metres.

Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà) ha mantingut un bonic duel amb Pere Rullan (La Molina Club d’Esports). Margarit ha estat el primer en arribat al Niu de l’Àliga i s’ha fet amb la victòria, amb un temps de 38 minuts i 18 segons. Rullan ha sigut segon a només 26 segons del de Matadepera. El tercer classificat ha estat Adrià Duarri (CE Súria) , amb 40 minuts i 56 segons.

Clàudia Sabata (AE Mountain Runners del Berguedà) ha sigut la mes ràpida entre les dones, guanyant la Nit Pirineu amb un temps de 48 minuts i 24 segons. Gisela Carrion (Els Xulius Centre Social Ribetà), vigent campiona de Catalunya de Curses Verticals, ha estat segona, amb 48 minuts i 48 segons. La tercera plaça ha sigut per Fátima de Diego.

Foto / Albert Jorquera