FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/06/2017

Kilian Jornet guanya la Marató del Mont Blanc en un ajustat final

Curses per Muntanya

Kilian Jornet ha guanyat la Marató del Mont Blanc, que s’ha disputat a la vall de Chamonix, el diumenge 25. La marató, amb 42 quilòmetres i i 2.700 metres de desnivell positiu, ha sortit des de la localitat de Chamonix i ha passat per llocs com Argentiere, arribant el punt més alt de la cursa a les Aiguillettes des Posettes (2.201 metres).

Jornet s’ha enfrontat a durs rivals com Stian Angermund-Vik, vigent campió del món d’skyrunning i kilòmetre vertical i guanyador de la darrera edició de la marató de Zegama, Marc Lauenstein, Rémi Bonet, Tom Owens o Sage Canaday. El català ha parat el cronòmetre en 3 hores 45 minuts després de protagonitzar un final molt disputat amb Angermund, que ha estat segon, arribant 1 minuts i 20 segons després. El tercer classificat ha estat Max King, a cinc minuts de Jornet. Kilian Jornet té el rècord de la prova -aconseguit l’any 2013- en 3 hores 30 minuts.

Aquesta ha estat la primera de les curses on Kilian Jornet competirà aquesta temporada. Li seguiran Hardrock, Sierre Zinal, UTMB, Glen Coe o Ultra Pirineu. A més a més, Jornet espera entrar al Bob Graham Round Club, pel que haurà de completar, en menys de 24 hores, una volta de 119 quilòmetres y 8.700 metres de desnivell positiu a través de 42 turons en la regió del Lake District (Regne Unit).

Foto / Salomon Running