FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Kilian Jornet guanya el Giir di Mont per cinquena vegada i també s’emporta el rècord de temps | FEEC

Notícies - 30/07/2014

Kilian Jornet guanya el Giir di Mont per cinquena vegada i també s’emporta el rècord de temps

Curses per Muntanya

L’atleta de la Cerdanya ha tornat a marcar la diferència i aquest cap de setmana ha guanyat per cinquena vegada la Giir di Mont SkyMarathon, a Premana (Itàlia), que ja havia vençut en les edicions del 2008, 2009, 2010 i 2011. Per si no en tingués prou, Kilian Jornet també ha rebentat un altre rècord completant la prova amb 3 hores i 12 minuts, set minuts menys que la marca que va fer el mallorquí Tòfol Castanyer l’any 2012.

Amb aquesta victòria, l’atleta del Club Poliesportiu de Puigcerdà, ha sumat tres victòries en tres setmanes consecutives després de la Dolomites Skyrace, i segueix mostrant-se imparable. El podi l’han completat el romanès Ionut Zinca (3 hores, 21 minuts i 19 segons) i el noruec Thor Ludwigsen (3 hores, 21 minuts i 44 segons). El mallorquí Tòfol Castanyer, corredor del Salomon Santiveri, ha estat sisè amb un temps de 3 hores i 28 minuts. En noies la victòria se l’ha enduta la gran favorita, Emelie Forsberg, amb un temps de 4 hores i 6 minuts, seguida per les italianes Emanuela Brizio (4 hores i 12 minuts) i Silvia Rampazzo (4 hores i 16 minuts), que corrien en terreny conegut. La resta del top ten femení l’han completat tot corredores italianes.

La cursa principal, de 32 quilòmetres i 2.400 metres de desnivell positiu, està situada en una zona propera al Llac de Como i consta de tres pujades principals: La primera porta a Alpe Chiarino, a 1.558 metres d’alçada; la segona pujada que marca el recorregut porta a Bocchetta Larecc, a 2.063 metres d’alçada, des d’on es fa una baixada suau per encarar l’última pujada, que porta a 1.403 metres, a Alpe Piancalada. A més d’aquest recorregut, l’organització també ha preparat una cursa més curta, de 20 quilòmetres.