FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 11/01/2016

Kilian Jornet guanya el Campionat de França d’Esquí de Muntanya

Esquí de muntanya

Kilian Jornet, del Club Poliesportiu de Puigcerdà, i membre de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya, ha guanyat aquest cap de setmana el Campionat de França d’Esquí de Muntanya. La prova s’ha disputat a Meribel (Savoia, França), sota una constant pluja, en un circuit amb 1.700 metres de desnivell positiu.

Jornet, que no optava al campionat, s’ha imposat a William Bon Mardon, primer francès i segon a la línia de meta. Xavier Gachet ha sigut tercer. Genís Zapater, de l’Ski Club Camprodon, ha aconseguit acabar en desena posició després de patir una caiguda: “El Kilian ha anat primer des de la segona pujada, sempre perseguit per Bon Mardon. Jo he anat tota la cursa entre els vuit primers. A l’última baixada m’he llançat amb una visibilitat quasi nul·la i he caigut quan anava en vuitena posició. Del cop he perdut fins i tot el casc. Al final desè”.

La Font Blanca, cursa open inclosa al calendari de curses d’esquí de muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), serà la propera cita destacada del calendari. Aquesta prova també forma part de la Copa del Món. Kilian Jornet hi participarà per intentar sumar la tercera victòria de la temporada, després de les de Meribel i el Campionat de Suïssa d’Esquí de Muntanya.

Fotografies / Genís Zapater i Ski & Run