FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 12/02/2014

Kilian Jornet, escollit aventurer del 2014 pels lectors del National Geographic

Amb 26 anys i batent un rècord rere l’altre, Kilian Jornet s’ha desplaçat aquest matí a Nova York per recollir el premi d’Aventurer de l’Any 2014, que se li ha atorgat a través d’una votació popular dels lectors de la revista americana National Geographic on hi havia 12 esportistes nominats. El corredor de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha aconseguit 75.000 vots a la web de la revista, una xifra que encara no s’havia aconseguit mai.

Esquiador de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya, Jornet es defineix com a amant de la muntanya i explica que, per ell, “l’esport és, per sobre de tot, una manera de descobrir paisatges interns i externs”. A hores d’ara ja tothom relaciona l’skyrunning amb la seva imatge, i se li reconeix haver enregistrat velocitats inigualables recorrent muntanyes, glaceres, crestes i cims coberts de neu.

L’últim rècord que va batre Jornet, el mes d’agost passat, va ser l’ascens i descens del mont Cerví (4.478 metres), des de Beuil-Cervinia (Vall d’Aosta), en només dues hores, 52 minuts i dos segons, enregistrant 22 minuts menys que la marca anterior aconseguida l’any 1995 per l’italià Bruno Brunod. Un mes abans Jornet ja va superar els límits coronant el Montblanc (4.810 metres) i baixant en menys de cinc hores.

“Atleta de Catalunya, un petit país a tocar dels Pirineus”

L’esportista català ha recollit avui el guardó al programa matinal “Morning” de la televisió nord-americana CBS, que l’ha presentat com a “atleta de Catalunya, un petit país a tocar dels Pirineus”. Aquest any Jornet intentarà batre un nou rècord dins el projecte Summits of my life amb l’ascensió de l’Elbrus (5.642 metres), a Rússia, provant d’enregistrar menys de tres hores, 23 minuts i 27 segons.