FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 15/09/2014

Kilian Jornet aconsegueix la tercera copa del món d’ultra trail

Curses per Muntanya

L’atleta català Kilian Jornet segueix en ratxa amb els excel·lents resultats obtinguts, en aquesta ocasió, als Estats Units, on ha guanyat la The Rut, una cursa per muntanya de 50 quilòmetres. Amb aquesta victòria, ha aconseguit la seva tercera copa del món d’ultra trail. Tot això, pocs dies després de proclamar-se també campió del món d’Skyrunning per sisena vegada en la seva carrera.

“Estic content amb el resultat però sobretot amb la regularitat de tota la temporada, on m’he sentit molt bé en totes les modalitats. Ara, només em queda intentar aconseguir una victòria en el quilòmetre vertical. Serà difícil, però ho intentarem”, assegurava el corredor del Club Poliesportiu de Puigcerdà poc després d’imposar-se en aquesta cursa per muntanya amb un temps de 5 hores i 9 minuts.

En segona posició ha entrat el nordamericà Sage Canaday i, en tercera, el jove lleonès Manuel Merillas. La prova es disputava en un circuit amb uns primers 20 quilòmetres molt ràpids, per passar després a una part molt més tècnica. “És una cursa que m’ha agradat molt, perquè combinava la tècnica que tenim a les curses europees amb els terrenys més plans, que són més habituals aquí als Estats Units”, explicava l’atleta de Salomon International i Suunto.

“M’he trobat molt bé durant tota la cursa, i m’ha agradat aconseguir una victòria en aquesta prova que no coneixia”, ha explicat Kilian que després de la seva victòria també al quilòmetre vertical disputat a Montana té possibilitats de fer triplet en les tres modalitats de la Copa del Món. L’interrogant del triplet es resoldrà a Limone el proper mes d’octubre.

Foto: Jordi Saragossa