FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies - Kilian Jornet Diablerets
Feec Notícies - Kilian Jornet Diablerets

Notícies - 03/03/2014

Kilian Jornet aconsegueix doble or en la Copa del Mon d’Esquí de Muntanya a Suïssa

Esquí de muntanya

L’estació d’esquí de Diablerets, Suïssa, ha acollit la Copa del Món d’esquí de muntanya, els dies 1 i 2 de març. La competició, que ha comptat amb la participació de nombrosos esquiadors catalans, s’ha dividit en dues proves: una carrera individual de 19,6 quilòmetres i 1.863 metres de desnivell i una Vertical Race.

En categoria absoluta, Kilian Jornet, ha guanyat l’or en les dues proves. L’esquiador, va completar la Vertical Race, una modalitat en que no sol dominar, amb 22 minuts i 51 segons, només a 8 segons del segon calssificat Lorenzo Holzknecht i a 9 segons del tercer, Manfred Reichegger. Kilian va acabar la carrera individual amb un temps 1 hora i 57 minuts, seguit de William Bon Mardion i Damiano Lenzi.

Oriol Cardona, esquiador en categoria júnior, ha aconseguit l’or en la Vertical Race i plata en la cursa indiviudal.  Cal destacar també l’actuació de Marc Pinsach que ha fet el 8è lloc en cada una de les proves, i la de Nil Cardona en la Vertical Race, fent el seu millor resultat en aconseguir una 7a posició. Joan Reyné, que va debutar en categoria júnior, va quedar 8è de la Vertical Race. En categoria femenina, Marta Garcia, és va endur el bronze en la modalitat sub23.

Última Prova, a Noruega

L’última prova de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya tindrà lloc a Tromsö, Noruega, el pròxim més d’abril. Aquesta competició tancarà el calendari de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya que s’ha caracteritzat per 5 competicions dividides en dues proves: una d’individual i un esprint.