FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/08/2015

Kai Langel i Elena Calvillo, guanyadors de la primera edició de la Cursa d’Ultraresistència Vandekames

Curses per Muntanya

La població de Vandellòs s’ha bolcat amb la cinquena edició de Vandekames que s’ha celebrat aquest cap de setmana del 8 i 9 d’agost i on s’ha respirat l’ambient d’un gran esdeveniment. El Club Centre Excursionista Serres del Mestral i el Centre Cultural Esportiu i Recreatiu de Vandellòs han organitzat per primer cop la modalitat d’ultraresistència, que a més a més ha format part del calendari de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència, amb el patrocini d’Asus i Tuga. Entre totes les curses programades, dissabte van prendre la sortida 591 corredors, 85 del quals corrien l’ultra.

La prova reina, l’Ultra Vandekames, amb 85 quilòmetres de distància i 5.200 metres de desnivell positiu, va sortir des del centre del poble la matinada del dissabte i ràpidament es va endinsar al terreny més salvatge del terme. La boira a les cotes més altes i l’alt percentantge d’humitat han posat a prova fins i tot als participants més experimentats.

Els primers corredors passaven per la platja d’Hospitalet de l’Infant, aproximadament el punt mig del recorregut, amb les primeres llums del dia. La nit de dissabte deixava pas a un diumenge fresc i tapat que va acabar amb pluja a partir de dos quarts de quatre de la tarda.

El recorregut ha sorprès a tothom. Els comentaris han coincidit en l’arribada a meta. Ningú esperava un terreny tan tècnic i muntanyós a prop del mar, i es comparava la duresa de la cursa amb alguna de les proves d’alta muntanya del calendari.

Kai Langel, del Club Excursionista Trail Tarraco, s’ha proclamat guanyador en categoria masculina, amb un temps de 12 hores i 51 minuts. David Harrison, del Club Patxanguerus d’Alforja, i Jordi Pàmies, de l’Associació Esportiva Diedre, han estat segon i tercer classificats respectivament.

En categoria femenina la guanyadora ha estat la basca Elena Calvillo, amb un temps de 15 hores i 25 minuts. També han pujat al podi Judit Francín, del Club Excursionista Trail Tarraco, segona classificada, i Gemma Avellí, de l’Associació Esportiva Matxacuca, tercera classificada.

El calendari de curses d’ultraresistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya es reprendrà el mes d’octubre amb la 2a Ultra Trail Trepitja Garrotxa, última prova puntuable de la Copa Catalana.

Fotografies: Ivan Torres

[table id=195 /]