FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 29/06/2015

Just Sociats i Sílvia Puigarnau guanyen la marató de La Ribalera, a Tírvia

Curses per Muntanya

L’Agrupació Excursionista “Catalunya”, amb la col·laboració dels ajuntaments de Tírvia i Farrera (el Pallars Sobirà) i el suport dels ajuntaments d’Os de Civís (l’Alt Urgell) i la Vall Ferrera, han organitzat aquest cap de setmana la marató i mitja marató de “La Ribalera”. La prova llarga ha format part del 13è Circuit Català de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

La victòria de la marató “La Ribalera”, que s’ha disputat diumenge 28 de juny sota una calor estiuenca abrumadora, se l’han emportada el corredor del Club Excursionista Callús, Just Sociats, i la corredora del Centre Excursionista Guissonenc, Sílvia Puigarnau. Sociats ha recorregut els 42,2 quilòmetres i 3.000 metres de desnivell positiu acumulat en 4 hores i 57 minuts. Puigarnau ho ha fet amb 6 hores i 33 minuts. El podi masculí l’han completat Jon Erdaide (5 hores i 12 minuts) i Carlos Aguilella (5 hores i 32 minuts). En noies, Mònica Grajera (7 hores i 9 minuts) i Lola Brusau (7 hores i 23 minuts) del Club Excursionista Uecanoia han estat 2a i 3a respectivament.

“La Ribalera 2015” ha crescut en voluntaris i eficàcia. A més, s’han millorat les transmissions de ràdio, s’han cuidat detalls d’organització a la Plaça, s’ha fet un sorteig previ d’obsequis, hi ha hagut estands de patrocinadors, taulell d’anuncis, despatx de cervesa i ambient musical durant tota la xafogosa jornada.

La marató, amb sortida i arribada a Tírvia, ha comptat amb 13 avituallaments. L’objectiu de la cursa és arribar a un dels cims amb millors vistes de la zona: el Salòria (2.789 m) vencent un fort desnivell. Tanmateix, els corredors han passat també pel pic del Farro, les Bordes de la Coma, el coll i pic de la Màniga, i el pic i la serra del Covil.