FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim Hernàndez
Foto: Quim Hernàndez

Notícies - 03/03/2024

Júlia Benach i Lluc Macià s’imposen a la primera prova de la copa catalana de bloc 2024

Escalada esportiva

Aquest cap de setmana, Indoorwall Vilanova ha celebrat amb èxit la primera prova de la Copa Catalana de Bloc 2024 amb prop de 200 escaladors vinguts d’arreu del territori català, però també de València i d’Andorra. Un total de dues jornades de competició amb una primera volta dissabte pels més joves i una segona per a la categoria reina i la sub18. Malgrat l’amenaça de la pluja i el fred en la jornada absoluta de diumenge, les finals s’han pogut dur a terme amb èxit fins i tot amb una mica de sol.

Entre els moments destacats de la jornada de diumenge cal esmentar la victòria de la Júlia Benach, que s’estrena com a absoluta a la Copa Catalana, saltant directament de la sub16 a la categoria reina i dominant amb solvència. Ha aconseguit resoldre tres dels quatre blocs proposats. També la sub 18 Emily Charlotte Pescetto s’ha medit a la categoria absoluta amb una segona posició i un bloc resolt. La valenciana Lucia Sempere, campiona estatal de bloc fa dos anys, s’ha fet amb la tercera posició. En les categories masculines, Lluc Macià ha aconseguit la medalla d’or resolent 3 dels quatre blocs proposats. Mentre que Lau Macià s’endú la medalla de plata resolent 2 dels 4. El valencià i sub18 Andrés Vilac, també s’ha fet un lloc a la categoria absoluta, aconseguint una tercera posició a la competició catalana.

El talent més jove de Catalunya es va posar de manifest durant la jornada de dissabte amb uns blocs perfectament adaptats als nivells i edats dels competidors gràcies a l’excel·lent treball dels equipadors, Felix Obrador, Willy Del Pozo, Pol Estrenjer i Hernan García.

A la sub 18, Martí Mulet Coll, representant l’Esrocodrom, destaca ocupant la primera posició resolent tots els blocs. Martí Farrus Soriano, del Centre Excursionista de Lleida, es fa amb la plata. Pel que fa al tercer lloc, ha estat per Mario Ludeña Brotons, membre de la Secció Esportiva Universitat d’Alicante. En la categoria femenina, Maria Farré Prim, representant del Centre Excursionista de Lleida, destaca fent una competició perfecta, tant a la classificatòria com a la final, vuit blocs al primer intent. En la segona posició, Mar Capdevila González del Grup Excursionista Manlleu. En tercera posició, Josefa González Lara del Club Esportiu Climbing Team Segle XXI.

Les tres guanyadores de la categoria Sub-16 han estat Lamblin Burguet Swann (Indoorwall), Casetta Milena (Centre Exacta de Sitges) i Farrus Soriano Abril (Centre Exacta de Lleida). Lamblin Burguet Swann i Casetta Milena Centre han protagonitzat una de les finals més ajustades, empatant en nombre de blocs resolts. No obstant això, Lamblin es va fer amb la victòria gràcies a un menor nombre d’intents. El podi de la categoria masculina ha estat per Bernat Munné del Club Excta. MADTEAM, Nil Adsuar de FEMECV i Keanu Villatoro del Club Esp. Climbing Team Segle XXI. Tant Bernat com Nil van demostrar un rendiment excepcional resolent tots els problemes plantejats.

A la sub 14, Nicolau Taulats d’Andorra s’ha imposat, per davant del valencià Nicolas Scutelnicu (Natural Climb València) i Joan Alejandro (Club Esp. Climbing Team Segle XXI). Asha Guitar (Club Esp. Climbing Team Segle XXI), Mònica Jauset (Club Esp. Climbing Team Segle XXI) i Ivet Clusa (UES) han estat les tres millors noies. A la sub 12, victòria per Marti Vidal (Club Exta. Garrigues Altes). Roc d’Jesus (Club Esp. Climbing Team Segle XXI) puja al segon esglaó i Cesc Mato al tercer (Centre Exacta de Sitges). En femelles, Bruna Gil (Club Excta. de Gràcia), Mia Taulats de la FAM i Asha Antequera (Club Esp. Climbing Team Segle XXI) són les guanyadores.

La propera jornada de Copa FEEC de bloc tindrà lloc a la Sala Flash de Sant Cugat en dos caps de setmana.