FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quino Hernàndez
Foto: Quino Hernàndez

Notícies - 20/03/2024

Júlia Benach i Lau Macià manen a la Copa Catalana de Bloc

Vallès Occidental Escalada esportiva Escalada

La sala Flashh Sant Cugat ha acollit la segona prova de la Copa Catalana de Bloc 2024. Un cop més cal destacar l’alta participació amb uns 200 escaladors i escaladores vinguts d’arreu del territori català, però també del País Valencià, les Balears, Aragó i Andorra, que estan fent d’aquesta Copa Catalana una de les més exitoses de la història de l’escalada del país.

En categoria absoluta cop d’autoritat de la Júlia Benach,(CM Sant Llorenç), escaladora que ja lidera la Copa després de dues proves. Júlia Benach va aconseguir resoldre tres dels quatre blocs proposats i va demostrar el bon moment que passa la petita de les germanes Benach. L’andorrana Laia Taulats (Federació Andorrana) va aconseguir completar un dels blocs, bloc que li va assegurar la segona posició a la prova i a la general, mentre que Maria Benach (CM Sant Llorenç) completava el pòdium amb una lluitada tercera posició.

La final va comptar amb blocs d’alta dificultat que van posar a prova a totes les finalistes.

 

En la categoria masculina, un decidit Lau Macià (CE Esparreguera) va aconseguir la primera posició resolent dos dels quatre blocs proposats. Mentre que Cedric Lluc Milles (CE Sant Celoni) tot i quedar-se molt a prop de Lau Macià es va haver de conformar amb una més que meritòria segona posició quedant-se a una zona de diferència amb en Lau. Finalment en  Joel Codina (CCT21) aconseguia una tercera posició més merescuda. Cal destacar l’absència d’en Lluc Macià (CE Esparreguera), guanyador a Vilanova, que per lesió no va poder competir amb els millors en aquesta prova.

Unes finals absolutes que van destacar per un estil molt en la línia que trobem en competicions internacionals, i tot gràcies a l’increïble treball dels equipadors, encapçalats per Ferran Pallarés, Cristina Rocabert i el basc Eneko Carretero. Entre el molt públic assistent, descatar la presència del primer campió olímpic de la història de l’escalada, l’extremeny, Alberto Ginés que va seguir atentament l’evolució de la prova catalana.

Un planter més que preparat

Els més joves van mostrar, com ja va passar a la primera cita, el seu talent durant la jornada de dissabte amb uns blocs diferents respecte l’anterior competició, molt basats en coordinacions i moviments dinàmics.

A la categoria sub 18, Martí Farrus Soriano (CE Lleida), va ocupar la primera posició i es va imposar aquesta vegada a Martí Mulet Coll, representant balear a Flashh (Esrocodrom), i es va fer amb la plata. Pel que fa al tercer lloc, ha estat per Aram Gabarró (GE Manlleu) . En la categoria femenina, Martina Torres (CE Madteam), obté la primera posició gràcies a l’únic top realitzat en la final, mostra del nivell proposat en aquesta ronda final. En la segona posició, Mar Capdevila González (GE Manlleu) repeteix posició respecte Vilanova amb 4 zones. Finalment, la tercera posició és per Elba Vergès Solé (CCT21) gràcies a una zona de diferència.

La categoria sub16 masculina ha estat molt divertida amb una gran quantitat de tops, i ha resultat una final perfecte per Bernat Munné (CE Madteam) obtenint els 4 tops proposats, amb uns magnífics Jan Molist Domingo (CCT21) i Biel Serra Llop (CCT21) en segona i tercera posició respectivament. Tanmateix, la final femenina de la categoria ha resultat de gran qualitat, on s’ha acabat imposant Abril Farrús Soriano (CE Lleida), amb Swann Lamblin Burguet (CE Sitges) segona, i Aina Vila Cantero (CCT21) en tercera posició. Tot i que joves com Emily Charlotte Pescetto, Maria Farré o la mateixa Júlia Benach competeixen en categoria absoluta gràcies a que enguany ja tenen l’edat mínima de 16 anys per poder participar, l’actual nivell de sub16 en categoria femenina i masculina ens mostra la gran qualitat que tenim en aquests joves escaladors.

A la categoria sub 14 masculina, Nicolau Taulats McDonald d’Andorra s’ha imposat, per davant de Héctor Moreno Lecha  (GE Manlleu) i Joan Alejandro Illa (CCT21). Mentre, en categoria sub 14 femenina, Asha Guitar Chung (CCT21), la valenciana Eyne Herrera Llavata  i Eva Munill Asensio (CE Voltreganès ARS) han estat les tres millors. A la categoria sub 12 masculina, victòria per Martí Vidal Escuer (CE Garrigues Altes). Pep Domènech Prunera (CCT21) i Roc d’Jesus Domènech (CCT21) van completar el pòdium. Finalment, en categoria sub 12 femenina, Bruna Gil Martí (CE Gràcia), l’andorrana Mia Taulats McDonald i Fabrizzia Valls Rasetta (CM Hospitalet) van ser les tres primeres classificades.

El nivell de les categories més joves és molt alt, i durant classificacions van poder escalar molt, amb una gran quantitat de tops. Les finals, ajustades al seu nivell van ser molt disputades rodejades d’un gran ambient entre el públic.

Dissabte també es va celebrar la competició en categoria veterana, categoria amb força participació. Va resultar guanyador en Efrain D’Jesus Cacioni (CCT21), completant el calaix Víctor Baño Medina (CE Madteam) per davant de Oscar Giménez Sánchez (CCT21).

La Copa Catalana d’escalada en bloc es tancarà Sala Sharma Gavà, el 8 i 9 de setembre. A més, la tercera prova servirà per decidir també el Campionat de Catalunya de l’especialitat.