FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Javi Pec - FEDME
Foto: Javi Pec - FEDME

Notícies - 30/06/2024

Júlia Benach ho resol tot i es penja l’or a Móstoles. Carla Martínez, medalla de plata al mur de velocitat

Escalada esportiva Escalada

La segona Copa Estatal d’Escalada de Bloc i Velocitat s’ha celebrat aquesta cap de setmana del 28 al 30 de juny, a la localitat madrilenya de Móstoles, una doble cita on han participat prop de 200 escaladors de tot el panorama estatal.

Entre els escaladors més destacats de la competició hi havia la Selecció Catalana integrada per Joel Codina Pineda, Lau Macià Llobet, Lluc Macià Llobet, Rut Monsech Gasca, Júlia Benach Zubero, Carla Martinez Vidal, Oriol Codina Pineda, Maria Farré Prim, Martí Farrús Soriano, i Emily Charlotte Pescetto.

 

Del equip han estat tres escaladores catalanes han destacat especialment al classificar-se entre les vuit finalistes: Emily Pescetto, Júlia Benach i Maria Farré.

Júlia Benach ha realitzat una competició per enmarcar, resolent els quatre blocs de la final al primer intent. Mentre altres escaladors trobaven dificultats per resoldre alguns blocs, Benach ha demostrat ser una de les escaladores més completes i polivalents del panorama estatal, resolent tots i cascun dels problemes plantejats sense dubtar, i aconseguint sense rival la medalla d’or de la segona prova de la copa.

Emily Pescetto també ha tingut una actuació destacada, resolent dos dels quatre blocs proposats al primer intent, mostrant la seva solvència especialment en blocs d’equilibri. Finalment, ha estat sisena en una clasificació més que ajustada per aconseguir un lloc al podi.

Maria Farré ha debutat com a absoluta en una competició estatal, aprofitant aquesta oportunitat per estar entre les 8 millors i començar a destacar a nivell estatal.

Carla Martinez ha estat l’altra gran protagonista del cap de setmana a Móstoles. Ha aconseguit la medalla de plata en la prova de velocitat, progressant ronda a ronda fins a enfrontar-se a una de les millors velocistes del panorama estatal, Leslie Romero, qui va aconseguir la qualificació als Jocs Olímpics de París el passat cap de setmana. Martinez ha registrat un temps de 7’38 segons en el mur de 15 metres, enfront dels 7,08 segons de Romero.

 

 

Els joves del Centre de Tecnificació també han fet un paper destacat, participant en totes les finals de totes les categories en un equip integrat per: Biel Serra, Hèctor Moreno Lecha, Asha Guitart Chung, Eva Munill Asensio, Ivet Clusa Sanz, Mar Vicente Juan de la Cruz, Aina Vila Cantero, Abril Farrús Soriano, Bernat Munné Guitart, Jan Molist Domingo, Maia Martínez Gasol, Biel Serra Llop, i Manel Navarro Lanau (bloc i velocitat), Cai Salinas Sellas, Ernest Wojdel Zgierski, Maria Farré Prim, i Martí Farrús.

 

 

Destacar el rendiment de Jan Molist a la sub16, qui s’ha penjat la medalla de bronze amb 3 tops, un d’ells a vista. Bernat Munné ha aconseguit la quarta posició amb també tres tops, tot i que amb més intents.

En la categoria sub16, Abril Farrús s’ha endut la medalla de xocolata amb una quarta posició, mentre que Aina Vila ha ocupat el setè lloc. A la sub14, Eva Munill ha aconseguit la vuitena posició, demostrant el seu creixement en aquest nivell de competició.

Finalment, a la sub18, Maria Farré ha brillat entre les finalistes amb una quarta posició, consolidant la seva presència en els millors escaladors de la seva categoria.

Ivan Terricabres i Enric Lopez, tècnics del Centre de Tecnificació, han valorat positivament la participació: “La segona Copa Estatal ha estat una oportunitat excel·lent per al nostre centre de continuar treballant en la gestió competitiva, estratègia i gestió emocional. Rodar a terreny estatal i compartir amb altres centres ens permet seguir aprenent i millorant en competició.”

Un cop més els escaladors catalans s’han situat en els llocs destacats de la competició, demostrant un cop més l’alt nivell de l’escalada a Catalunya.