FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/07/2015

Joves de Catalunya, Sud-àfrica i Sèrbia participen a les primeres estades internacionals d’escalada de la FEEC

Escalada

L’Àrea de Formació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha organitzat, amb el suport de la Comissió de Joventut de la UIAA, les primeres estades internacionals d’escalada per a joves d’entre 18 i 23 anys, amb nois i noies catalans, sud-africans i sèrbis, amb els instructors Pau Gómez i Faust Punsola, a les zones de Montserrat i el Pedraforca.

Primeres vies: Montserrat, des del refugi d’Agulles “Vicenç Barbé”

Els joves van instal·lar-se primer al refugi d’Agulles “Vicenç Barbé” per anar a practicar l’escalada esportiva en diferents zones de la muntanya.

Uns quants ascendiren dues agulles properes al refugi: la Filigrana, per la via Ratafia (V+ 105 m), i l’Agulla de l’Arbret, per l’Aresta Brucs (IV+ 90 m); mentre que uns altres es dirigiren a la cara nord per ascendir l’Agulla del Centenar per la via CADE (V+/A1 200 m).

Els joves també van pujar la Miranda de les Bohïgues per dues vies diferents: la Daniel SA (V+ 80 m) i la Mompart (6a 80 m).

Segona part de les estades: Pedraforca, des del refugi Lluís Estasen

En la segona part de les estades els nois i noies es van desplaçar fins al refugi Lluís Estasen i van fer dos grups: uns ascendiren el Gat per la via Homedes (V- 450 m) i els altres realitzaren la Cerdà-Vergés (6a 150 m) seguida del Gran Diedre (V 150 m) i sortint per la Pany (IV+ 300 m).

El matí de la jornada següent van pujar la Dent de Cabirols per la via Civís-Genís (V 150 m) i la Via del Guarda (6b 120 m). A la tarda, els instructors ensenyaren tècniques d’autorrescat i de progressió de fortuna per la corda, i els nois van ascendir la Cerdà-Pokorski (6a 220 m).

Finalitzades les estades, els joves van coincidir en la bona valoració dels dies compartits escalant pel conglomerat montserratí i el calcari del Pedraforca, i van considerar molt encertades les vies escollides pels instructors i la seva feina.

Fotografia: Pau Gómez i Faust Punsola

Informació: Pau Garcia