FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 27/02/2019

Josep Morales i Ester Casajuana encapçalen la VI Cursa dels Biberons

Curses per Muntanya

El Pinell de Brai (Terra Alta) va viure el passat diumenge la 6a Cursa dels Biberons, inclosa al calendari de Curses Open FEEC. El nom de la cursa és un record i homenatge als joves combatents que van estar presents en el conflice  bèl·lic, al final de la guerra Civil Espanyola.

El dia primaveral va fer gaudir a tothom de les millors vistes de les Serres de Pàndols i Cavalls, escenaris de la Batalla de l’Ebre. Així doncs, durant el recorregut els corredors van recórrer i van poder trepitjar trinxeres, passar pel costat de monòlits i de refugis de soldats així com d’altres elements que recorden aquest dur episodi de la història.

El nombre total de participants de les diferents modalitats va ser de gairebé 500 corredors, incrementant els dorsals d’anys anteriors. Es va comptar, com altres anys, amb el Grup de Recreació Pàndols 38 i altres grups recreadors disposats al llarg dels diferents recorreguts per donar un punt històric i temàtic a la cursa.

La sortida de totes les curses es va dur a terme dins de la Catedral del Vi. Des de l’inici de la cursa, els tres primers classificats de la cursa absoluta, es van situar al capdamunt de la classificació durant tot el recorregut. Josep Morales (AE Matxacuca) va situar-se a la primera posició mentre que David Vidal (CE Pontsicà) va ocupar la segona posició amb només un minut de diferència respecte el primer i Pau Vila (CE Montblanc) es va col·locar en el tercer lloc amb una diferència de quatre minuts.

Guanyador de la cursa Josep Morales durant el recorregut.

Pel que fa a la categoria femenina, les tres primeres classificades van ser Ester Casajuana (CE Alliberadrenalina) amb un temps de dues hores, Núria Mengual (CE Vilassar de Mar), qui va quedar en segona posició, va arribar a la meta 34 minuts més tard i la tercera classificada va ser per Fanny Barreda (Maeztrazgo Canyero’s Bar) amb només un minut de diferència respecte la segona.

En relació a la modalitat júnior, els corredors que van pujar al podi van ser Daniel Castillo (AE Matxacuca), Oriol Juan (UEC Mataró) i Aleix Solé (CE Montblanc). Tanmateix, les primeres classificades van ser Carla Enclusa (AE Mountain Runners del Berguedà), Laia Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà) i Anna Ferré (BTT Montbike).

Pel que fa a la categoria dels més joves, en la categoria cadet els primers classificats van ser Francesc Roig (AE Muntanya de Capellades), Jan Castillo (CE Moianès Independent) i Erik Calero (CE Penedès). D’altra banda, les tres primeres noies en finalitzar la cursa van ser Martina Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà), Lídia Criballés (UE Vic) i Berta Guitart (AE Mountain Runners del Berguedà).

Finalment, la cursa exprés la va encapçalar Albert Soley a força distància de Narcís Franc qui va quedar en segona posició i el tercer classificat va ser Miquel Baselga per només un minut de diferència. En categoria femenina, les primeres classificades van ser Heura Piñol (CEM La Cameta Coixa), Beatriz Tena i Eva Sans.

La jornada es va disputar amb total normalitat, sense cap incident remarcable, i es va poder gaudir d’un dia d’història, cultura, esport i muntanya. Tot el poble s’ha fet seva la cursa i sobretot es destaca l’enorme participació de tots els veïns donant escalf a tots els participants al llarg dels recorreguts.

Grup de Recreació Pàndols 38 juntament amb altres grups recreadors per donar un ambient històric i temàtic a la cursa.

Fotos / Jordi Santacana