FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 29/04/2021

Josep Maria Puig: ‘Tv3 aposta per les curses per muntanya com un esport de país’

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Era un 9 de juny de 2019 quan per primera vegada a Catalunya es va poder seguir en directe una cursa per muntanya que es feia al país de principi a fi. L’Olla de Núria es convertia en el primer test per a Televisió de Catalunya per poder conèixer de primera mà la rebuda que tenien les curses per muntanya televisades al país.

“L’experiment” va sortir pràcticament perfecte amb unes dades històriques amb 110.000 espectadors i amb una quota de pantalla del 16’6 de share. L’Olla es va posar gairebé al mateix nivell de curses de F1 o d’altres esdeveniments esportius més enllà del futbol.

Una edició molt disputada i amb pòdiums masculins i femenins de luxe van ajudar a poder veure un molt bon espectacle a la Vall de Núria, que es va repetir pocs mesos més tard a la Plaça Galceran de Pinós “Plaça Porxada” de Bagà amb la retransmissió en directe de l’Ultra Pirineu “vam sembrar la llavor fa dos anys i el confinament ens ha permès veure amb prespectiva el que vam fer. Volíem que TV3 estigués al costat de les curses per muntanya com un esport de país” afirma Josep Maria Puig una de les cares visibles de les retransmissions de Televisió de Catalunya (TVC).

Puig ha destacat que des de TVC es vol apostar pel caràcter professional de les curses per muntanya però també per l’aspecte més amateur que tenen aquestes. En aquest sentit des de Televisió de Catalunya ja s’han anunciat millores importants en les retransmissions respecte al que es va poder veure l’any 2019.

Sota la direcció de Xavier Casillanis, l’equip de Televisió de Catalunya torna a fer una aposta clara per unes retransmissions que recordin en alguns aspectes a les que ens hem acostumat a seguir de les grans voltes ciclistes tot i les limitacions econòmiques.

A la locució Marc Negre repetirà al costat del mateix Josep Maria Puig i estaran acompanyats en els comentaris tècnics pels esportistes FEEC; Marc Pinsach i Laura Orgué.

Josep Maria Puig assegura que tot i estar convençuts de la bona rebuda que tindrien les curses per muntanya, els van sorprendre les bones audiències que van tenir aquestes “ens va sorprendre i sobretot vam estar satisfets que tot sortís bé. Abans de començar estàvem tots mirant el cel per saber si l’helicòpter es podria aixecar. La meteo és determinant en aquestes transmis. A la muntanya quedem molts cops a disposició de la meteorologia i a les transmis també. Cal dir que el nostre repte és estar preparats per si un dia no es pot aixecar l’helicòpter i ho estarem” assegura Puig.

La pandèmia ha fet aturar bruscament les activitats esportives i per tant també les retransmissions d’aquestes competicions i el 2020 que havia de ser un any de consolidació però es va aturar tot de cop.  El mateix Josep Maria Puig reconeix que la idea era mantenir l’aposta l’any passat “volíem repetir el que s’havia fet al 2019 però la pandèmia no ho va permetre. Ara volem seguir creixent i l’any que ve millorar aquest any”

Aquesta setmana Televisió de Catalunya ha presentat el seu calendari de directes de cara a aquest 2021 on no només ha mantingut les apostes per l’Olla de Núria i l’Ultra Pirineu, si no que a més a més incrementa l’oferta amb el directe de la Sky de 42KM de la Buff Epic Trail prova on es disputarà el Mundial de curses per muntanya d’aquest 2021.

“La nostra aposta és diversificar pel territori, que cada cursa pugui ensenyar un lloc diferent de Catalunya. Tenim curses molt important arreu del país. Fa més d’un mes que treballem ja sobre el terreny en les diferents curses.”

La primera cita televisiva aquesta temporada serà el pròxim 13 de juny a l’Olla de Núria en el que serà el Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya i la primera prova de la Salomon World Series.

Recupera l’Olla de Núria 2019

Recupera l’Ultra Pirineu 2019