FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 28/02/2016

Jordi Uró i Rosa Valls es proclamen Campions de Catalunya de raquetes de neu a la cursa Err-Puigmal

Raquetes de neu

El Campionat de Catalunya de Raquetes de Neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) s’ha disputat en el marc de la cursa Err-Puigmal, organitzada per el Centre Muntanyenc Sant Llorenç de Terrassa, a l’Alta Cerdanya, aquest diumenge 28. La prova també ha puntuat per la 9a Copa Catalana de Raquetes de Neu de la FEEC

La cursa s’ha desenvolupat sota unes condicions excepcionals, degut a la forta precipitació de neu de la nit del dissabte, que s’ha perllongat fins al migdia de diumenge.  A les 10 h del matí, hora de la sortida de la cursa competitiva, el gruix acumulat a Err-Puigmal era d’uns 30 centímetres aproximadament. La neu verge i les fortes ràfegues de vent han multiplicat l’esforç dels corredors, que han hagut d’obrir traça durant tot el recorregut. Els 17 participants al Campionat de Catalunya han realitzat un circuit de 10 quilòmetres i 550 metres de desnivell acumulat.

Pocs minuts després de la sortida del campionat, s’han posat les raquetes els participants del circuit no competitiu. Vàries desenes d’amants de les raquetes de neu, que malgrat la complicada meteorologia i les previsions dels dies anteriors, no han volgut perdre l’oportunitat de gaudir del fantàstic entorn d’Err-Puigmal.

Jordi Uró i Rosa Valls, campions de Catalunya de Raquetes de Neu

Ningú s’ha atrevit a fer un pronòstic sobre qui podia aconseguir el campionat. El gruix de neu acumulat ha sigut el gran factor a tenir en compte, i alguns participants han pagat car el treball realitzat. Just Sociats, participant a la cursa i seleccionador català de raquetes de neu, ha comentat, per exemple, que “Gabriel Grosas ha anat obrint camí durant bona part del recorregut, i li ha acabat passant factura. Ha fet una gran feina”.

En categoria masculina absoluta, Jordi Uró (AE Mountain Runners del Berguedà), membre de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu, s’ha proclamat campió de Catalunya. El bergadenc comenta que “ha sigut una cursa molt dura perquè hem trobat neu verge durant gran part del recorregut. A la primera pujada hem agafat distància un grup de cinc, però hem acabat agrupant-nos de nou. Després de la part dura, on ens hem ajuntat 7 o 8 corredors, ha arribat l’últim tram, a tres quilòmetres de meta. Primer una baixada i després tot pla fins a meta. Anava bé de forces a l’últim quilòmetre i he pogut passar al Just Sociats quan faltaven 500 metres per meta. En general, una cursa exigent. Totes les condicions que pots trobar-te a la muntanya s’han ajuntat avui”. Just Sociats (CE Terrassa) ha entrat a meta pocs segons després de Jordi Uró, i s’ha fet amb el subcampionat. El tercer classificat ha sigut Eduard Hernández (AE Matxacuca).

En categoria femenina absoluta, s’ha proclamat campiona de Catalunya Rosa Valls (AE Mountain Runners del Berguedà), també membre de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu. Valls ha destacat “que al principi hem sortit lents perquè hi havia molta neu, costava molt avançar. He anat amb la Ragna Debats durant la primera part, i a un tram de bosc hem agafat als nois i ens hem reagrupat. A la baixada la Ragna m’ha passat però a un quilòmetre de meta he començat a esprintar i he pogut arribar primera”. La subcampiona de Catalunya ha sigut Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa), també integrant de la selecció. Laia Cuevas (AE Sant Vicenç de Montalt) ha sigut tercera.

En categoria veterans, Albert Ferrer Bacardit (CE Uecanoia) ha sigut primer. Segon, Pere Fàbregues (Corredors de Fons de Viladecavalls), i tercer, Francisco José Amador (AE Matxacuca). En categoria júnior, Marc Lleixà, del CE Xerta, ha sigut el guanyador. Ha entregat tots els premis als guanyadors, Jordi Merino, president de la FEEC.

Fotografies / Ivan Torres

[table id=201 /]