FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 09/02/2022

Jordi Merino reivindica els esportistes catalans a la inauguració de l’Europeu d’Esquí de Muntanya

Alta Ribagorça Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Taüll ha estat l’escenari de la cerimonia d’inauguració del Campionat d’Europa d’Esquí de Muntanya que des d’aquest 8 de febrer i fins al 13 de febrer portarà als millors esportistes europeus a competir a Catalunya.

El so de les acordions i el foc de les falles tradicionals del Pirineu han marcat el tros inicial de la cerimònia inaugural i la presentació dels 19 estats que participaran en aquest campionat. En total més de 200 esportistes dels quals tretze seran catalans i que buscaran aprofitar el factor de competir a casa per aconseguir el màxim de pòdiums per a la delegació catalana.

El director de turisme de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Toni Sanmartí, ha estat l’encarregat d’obrir l’acte i de donar la benvinguda als esportistes i assistents a la ceremònia. Sanmartí ha destacat el fet de posar en valor el Pirineu amb respecte cap al medi ambient i amb la participació del territori.

El president de la FEEC, Jordi Merino, l’alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera, el president de la FEDME, Alberto Ayora i el vicepresident de la ISMF, Pierre Dupont també han intervingut a l’acte.

Un acte on els catalans Oriol Montero i Oriol Cardona, han estat els encarregats de fer els juraments dels àrbitres i els esportistes respectivament.

La cerimònia inaugural s’ha tancat amb un espectacular “maping” projectat a la façana de l’església de Sant Climent de Taüll, que ha estat testimoni directe de tota l’acte d’obertura.

A partir d’aquest dimecres s’inicia la competició amb les proves d’sprint on el mateix Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) en categoria senior i la bagenca Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) en categoria U20, surten com a candidats a penjar-se medalla.

 

Jordi Merino ‘Esperem poder competir com a Catalunya en uns Europeus’

El president de la FEEC, Jordi Merino, va aprofitar la seva intervenció per a reivindicar el paper de Catalunya dins de l’Esquí de Muntanya europeu.

Merino va recordar noms d’esportistes catalans que han aconseguit victòries absolutes a la Copa del Món, Mundials o Europeus, com són Kilian Jornet, Mireia Miró, Clàudia Galícia, Laura Orgué o Oriol Cardona, per a remarcar el bon treball que es fa des de la base de les entitats del país per a potenciar l’Esquí de Muntanya.

El màxim responsable de la FEEC va voler agrair també la feina feta per Jordi Canals i FGC per poder tenir aquests europeus a Catalunya i la tasca de tots els àrbitres i traçadors de la FEEC que han aconseguit que tot i la manca de neu es disputin amb bones condicions dels campionats.

En un discurs molt marcat pel paper dels esportistes catalans, Jordi Merino va recordar les medalles olímpiques aconseguides per Maria Costa, Ares Torra, Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà) i Marc Ràdua (CEPS) als JJOO de la joventut de Lausana i va recordar que aquests èxits són fruïts de la tasca feta pel Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya que des de 1998 treballa amb els joves esportistes del país per aconseguir lluitar amb les grans potències d’aquest esport.

Per acabar la seva intervenció, Jordi Merino, va aprofitar l’ocasió per a expressar la voluntat de poder veure algun dia a la selecció catalana competint en l’àmbit internacional “Esperem que un dia els nostres esportistes puguin participar als europeus representant Catalunya”.