FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Gerard Figueras
Foto: Gerard Figueras

Notícies - 20/03/2020

Jordi Merino: ‘Recordarem l’any del Centenari’

El diari L’Esportiu ha entrevistat al President de la FEEC Jordi Merino per conèixer el paper de la FEEC davant la situació d’Estat d’Alerta actual.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha creat una campanya per apropar la muntanya a la gent ara que amb el confinament no en pot gaudir directament. El seu president, Jordi Merino, explica també que aquest 2020 complien els 100 anys i que han hagut de suspendre o ajornar els actes.

 

Han posat en marxa una campanya que es diu #Sentlamuntanyaacasa, com és?
En aquesta campanya el primer que hem fet és una sèrie de sessions directes a Instagram a través de tota la gent que tenim treballant en el Centre de Tecnificació de Catalunya de curses de muntanya, d’escalada, d’alpinisme. També hem obert la revista Vèrtex, que edita la federació, que sempre és de pagament. A Esport3 van començar a fer la reemissió d’una sèrie que vam fer, Refugis i guardes. Són un seguit d’activitats, tot i que les nostres activitats són en el medi natural, per a tota la gent que es queda a casa.
És una llàstima que hagi passat en l’any del centenari.
Mira, sí. Ens en recordarem, de l’any del centenari. No podem fer una altra cosa, malauradament ha caigut així. I tenim la sort que tots els treballadors de la federació estan treballant des de casa i tots estan preparant les seves feines. Com que també ha baixat una mica la càrrega laboral, sempre es poden rescatar aquests projectes que hi havia i que en el dia a dia es podien mirar menys i ara podem treballar-los perfectament.
He vist que la llicència FEEC cobrirà lesions en els entrenaments que es facin a casa.
Correcte. Ho vam parlar amb la companyia, perquè com que no podem sortir molta gent està fent entrenaments a casa, sobretot els més professionals. En cas que tinguin una lesió, entrarà dins l’assegurança. És una deferència que ha tingut el RACC amb nosaltres per fer aquesta gestió. És una mesura provisional, mentre duri el confinament. ……
A.Camps (L’esportiu)