FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 01/09/2018

Jordi Gamito, tercer a l’Ultra Trail del Mont Blanc

Curses per Muntanya

L’Ultra Trail del Mont Blanc (UTMB), la cursa de les curses, ha sortit un cop més, i ja van 15 edicions, des de Chamonix, per rodejar el massís del Mont Blanc, el cim més alt dels Alps, el 31 d’agost. Al voltant de 2.300 corredors han aconseguit dorsal per participar en la prova reina entre les que aplega la UTMB.

L’UTMB ha presentat un recorregut de 171 quilòmetres i un desnivell positiu aproximat de 9.400 metres, creuant Itàlia, Suïssa i França. Muntanyes com l’Aiguille de Bionnassay, Grandes Jorasses, el Dent du Géant o el majestuós Mont Blanc, han estat l’escenari.

Jordi Gamito puja al podi com a tercer classificat

Jordi Gamito ha donat la sorpresa a l’UTMB creuant la meta de Chamonix en tercera posició, després de 21 hores i 57 minuts en cursa. El de Platja d’Aro no ha pogut amagar l’alegria en els darrers quilòmetres de cursa, quan se sabia en el podi. Un gran somriure brillava al seu rostre i li feia oblidar el gran esforç invertit per aconseguir aquesta gran fita.

Gamito s’ha mantingut durant tota l’ultra entre les 10 primeres places, protagonitzant una cursa molt intel·ligent. A La Fouly, al quilòmetre 111 de l’UTMB, Gamito s’ha col·locat en la tercera posició i ja no l’ha deixat escapar. Abans d’aquest punt, molts dels favorits ja estaven fora de cursa, com Kilian Jornet o Luis Alberto Hernando.

Al voltant de les 4 de la tarda, Jordi Gamito, amb 36 anys, s’ha penjat la medalla de bronze a l’UTMB. Abans que el català han creuat la meta el romanès Robert Hajnal, amb 21 hores i 31 minuts, i el gran guanyador, el francès Xavier Thevenard, amb 20 hores i 44 minuts.

Thevenard ha igualat amb el seu triomf el registre de victòries de Kilian Jornet, que compta amb les de 2008, 2009 i 2011. Malauradament, Jornet no ha pogut lluitar pel triomf en aquesta edició degut a un desafortunat incident. Una abella li ha picat al peu tres hores abans de prendre la sortida des de Chamonix i s’ha vist obligat a prendre una medicació per una reacció al·lèrgica. El tractament ha derivat en problemes estomacals i respiratoris i dolors al pit. Passat el control de Courmayeur, amb 90 quilòmetres ja a les cames, el ceretà s’ha vist obligat a abandonar.

Pau Capell, tercer a la CCC

La CCC (Courmayeur-Champex-Chamonix) també ha tingut color català gràcies a la tercer plaça assolida per Pau Capell, que ha acabat la cursa amb un registre de 10 hores i 52 minuts. La cursa de 98 quilòmetres i 5.600 metres de desnivell positiu l’ha guanyat el britànic Thom Evans, amb 10 hores i 44 minuts. Segon ha estat el xinès Min Qi, amb 10 hores i 50 minuts.

Dos corredors catalans més han entrat al Top 10. Ivan Camps (AE Mountain Runners del Berguedà) ha estat 7è i Isaac Riera ha arribat 10è.

Foto / Territorio Trail Media