FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 25/09/2021

Jordi Canals es converteix en nou secretari general de la ISMF

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Jordi Canals ha estat escollit per l’assemblea plenària de la ISMF com a nou secretari general i per tan membre del Bureau de la ISMF.

Canals formarà part d’un dels organs principals de la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya al costat de l’Italià Marco Mosso, del francès Pierre Dupont i de la suïssa Regula Meier, els quatre compartiran l’organ del Bureau de la ISMF, braç dret del president de la federació, el suís Thomas Kähr.

Canals que era el representant de la FEEC a la federació internacional es coneverteix així en el primer català en tenir aquest càrrec dins dels màxims òrgans directius de la ISMF. El barceloní ha estat lligat des de fa més de 20 anys a l’esquí de muntanya.

Jordi Canals va ser fundador l’any 1997 del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya de la FEEC, per on han passat esquiadors de la talla de Kílian Jornet, Mireia Miró o Marc Pinsach, i ja fa 27 anys fou un dels pares de la Copa Catalana d’Esquí de Muntanya. Però el currículum muntanyenc de Jordi Canals va iniciar la seva trajectòria alpinística a mitjans dels anys 70 i l’any 1985 participà en l’expedició catalana que va fer el cim de l’Everest.

Què és la ISMF?

Fundada el 2007, la Federació Internacional d’Esquí de Muntanyisme ISMF és l’òrgan de govern mundial de competicions d’esquí de muntanya. Des del 2016, l’organització està reconeguda oficialment pel Comitè Olímpic Internacional COI. Els seus principals objectius són la promoció, regulació i desenvolupament de l’esport d’esquí de muntanya a tot el món. Amb seu a Lausana, Suïssa, els membres de l’ISMF estan formats per 38 federacions nacionals d’esports d’esquí de muntanya a Europa, Àsia i Amèrica. L’ISMF organitza proves i campionats del món de copes del món d’esquí de muntanya. Per primera vegada, l’esquí de muntanya ha estat un esport olímpic als Jocs Olímpics de la Joventut de 2020 a Lausana, Suïssa, i s’ha inclòs recentment al programa dels Jocs Olímpics d’Hivern de Milano Cortina 2026.