FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 15/04/2024

Jordi Bolet i Anna Huguet campions de la Copa Catalana FEEC-Dynafit

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

La temporada d’esquí de muntanya abaixa el teló després d’una campanya marcada per la manca de neu en el tram central i on només s’han pogut disputar tres de les cinc curses programades.

Aquest fet ha estat el que ha empès al Comitè Tècnic d’Esquí de Muntanya a donar per bona la classificació provisional sense tenir en compte altres barems.

Així els dos esportistes més regulars aquesta temporada a la Copa Catalana FEEC-Dynafit han estat; Anna Huguet (AE Mountain Runners del Berguedà) i Jordi Bolet (UE Vic).

Huguet ha estat la gran dominadora de la Copa amb dues victòries a La Molina i la Serrera i deixant escapar la primera cita a Gradvalira on Clàudia Tremps (AE Vidabona) es va emportar la victòria en l’estrena de la temporada l’últim dia de l’any.

Huguet ha demostrat que aquesta campanya és l’esquiadora més en forma en el panorama català on també s’ha proclamat campiona de Catalunya en categoria Esprint i on ja venia de tancar l’última campanya amb victòria a la Crononiu.

El pòdium femení l’han completat Clàudia Tremps en segona posició i Sílvia Puigarnau (AE Matxacuca) en el tercer calaix. Les dues han participat només d’una prova però s’han vist afavorides pel retall obligat de la competició per a ocupar posicions de privilegi en el que era la 40a edició de la competició nacional.  El top 5 l’han completat la berguedana Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) i l’andorrana Anna Albalat (FAM).

En categoria masculina, Jordi Bolet, tampoc ha tingut massa oposició i s’ha emportat el títol amb una victòria a La Molina i una segona posició a la Serrera on el va superar Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team).

Bolet, un dels clàssics a la Copa Catalana, ha estat el més regular d’una temporada on ja ha oblidat els esquís i ja torna a pensar en la campanya de curses per muntanya verticals.

A Jordi Bolet l’acompanyen en els tres primers llocs, l’occità Will Juillaguet (FFCAM) i el veterà Robert Parcerisa (CE Cerdanya Skimo Team). El top cinc el completen Marc Barranco (CE Cerdanya Skimo Team) i Guillem Aubach (CE Cerdanya Skimo Team).