FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Salanova
Foto: Roger Salanova

Notícies - 14/01/2024

Jordi Alís s’imposa a la vertical d’Arinsal. Tremps suma una medalla de plata.

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

La Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya ha tornat a ocupar els llocs més alts de la classificatòria a la jornada final de la Copa d’Esquí de Muntanya de la FEDME.

Arinsal ha estat testimoni avui de la quarta i última prova de la copa estatal d’esquí de muntanya. El certamen va començar al passat mes de desembre disputant les dues primeres jornades a terreny català concretament a Espot i les dues darreres a l’estació d’esquí andorrana d’Arinsal.

En ambdues localitzacions el domini català d’aquest esport s’ha fet palès. La jornada individual va tancar amb quatre medalles a la categoria sènior i la vertical ha sumat tres medalles més.

Jordi Alís,(Cerdanya Skimo Team) segon a la individual disputada ahir, ha demostrat avui que és el millor en la seva especialitat: el terreny vertical.

Amb un temps de 29:58.04 el de la Cerdanya s’ha imposat a la quarta i última jornada de la Copa estatal imposant-se a tan sols dos segons de Diego Díaz. El màster 40 Miguel Caballero ha tancat el podi a escassos 30 segons d’Alís.

El corredor de la Pobla de Segur Marc Ràdua, (Club d’Esquí La Pobla de Segur) després d’una dura setmana de competicions als europeus i aconseguir l’or a la prova individual ha tancat el TOP5 a la prova vertical.

En fèmines la victòria ha estat per la basca Malen Osa. La plata ha estat per la corredora del Ripollès Clàudia Tremps (AE Vidabona) parant el crono en 37:43.24. La del club vidabona es va fer ahir amb l’or a la prova individual.

La tercera al podi ha estat la també catalana Anna Huguet amb un temps de 39:18.38. Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) tanca una setmana de competicions amb una meritòria cinquena posició a la vertical.

Marc Ràdua ha estat a més a més el millor corredor de la sub 23. Enric Baños (AE Mountain Runners del Berguedà) s’ha penjat la plata i Maria Costa el bronze de la femenina.

A les categories de promoció, els membres del centre de tecnificació han sumat un total de sis guardons a l’estatal.

  • A la sub 20 Maria Butxaca (AE Mountain Runners del Berguedà) ha estat segona.
  • A la sub 18 masculina, Martí Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) es penja la medalla de plata.
  • A la sub 16 tant els ors com les plates han estat catalans. A la femenina: Mariona Rovira (AE Mountain Runners del Berguedà) i Anna Roca (AE Mountain Runners del Berguedà) pugen al primer i segon calaix del podi respectivament amb una diferència de poc més de dos minuts. En la masculina, Gil Rocias (CE Cerdanya Pirineus) i Pau Baqué (CE Cerdanya Pirineus) tampoc han deixat escapar els dos primers llocs. S’ha imposat Rocias a tan sols tres segons.

La següent gran cita catalana serà al mes de febrer concretament a l’estació d’FGC de la Molina on es disputarà el Campionat de Catalunya d’sprint l’11 de febrer i el de relleus el 12.

Tots els resultats de la prova vertical