FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Salanova
Foto: Roger Salanova

Notícies - 11/03/2024

Jordi Alís plata a l’estatal de Sierra Nevada

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

La Selecció Catalana i el Centre de Tecnificació d’esquí de muntanya de Catalunya han viatjat aquest cap de setmana cap a terres andaluses per la celebració del campionat estatal d’Esquí de Muntanya. Una vegada més, els catalans han ocupat les places preferents als podis de totes les categories.

A la categoria sènior, Jordi Alís (Cerdanya Skimo Team)ha entrat segon a meta, demostrant un cop més que en terreny vertical és un dels principals referents en el nostre territori. Alís ha aturat el cronòmetre amb un temps de 00:27:51, a poc més de 30 segons del guanyador de la prova, Antonio Alcalde, de la Federació Aragonesa. L’andalús Nico Molina, bon coneixedor de Sierra Nevada, corria com a casa i no ha deixat passar l’ocasió d’assegurar el seu bronze. Fins a tres catalans s’han fet amb un lloc al TOP5 del campionat d’Espanya. Marc Ràdua (CEPS) s’ha fet amb la quarta posició, medalla de xocolata avui pel Club Esquí La Pobla de Segur. El seu company de Selecció, Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà), ha estat cinquè a meta. Ràdua i Ferrer disputaran aquesta setmana la 38a Pierra-Menta.

Jordi Alís, plata a Sierra Nevada Foto:Roger Salanova

En la categoria femenina, la catalana Anna Huguet (AE Mountain Runners del Berguedà) s’ha endut el millor resultat català amb un temps de 00:36:10. Huguet  ha estat la quarta en entrar a meta. Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) i l’Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) han entrat cinquena i sisena respectivament. Totes tres entre les deu millors dones de la jornada.

A les categories de formació, els catalans també han destacat entre els millors.  A la U20, Biel Pujol (CE Farners)i Gael Álvarez (CE Mindundis) han aconseguit els dos primers llocs a la clasificació.  En categoria femenina, Berta Guitart i Maria Buxaca (AE Mountain Runners del Berguedà) també han fet podi, or i bronze respectivament. A la U18, Aaron Álvarez (CE Mindundis) i Martí Ylla (UE Vic), segon i tercer al podi de la seva categoria. Laia Sallès (Cerdanya Skimo Team) tampoc ha perdonat a Sierra Nevada penjant-se la medalla d’or. Aina Garreta (CEPS) ha sumat una nova medalla de bronze i l’Erola Rocias (AE Mountain Runners del Berguedà) ha acoaronat el pòdium amb una quarta posició.

Una meteorologia adversa a Sierra Nevada ha impedit realitzar la prova individual. La neu i el fort vent que feia a la zona han estat determinants per a la suspensió del campionat individual seguint mesures de seguretat establertes.

La temporada d’esquí de muntanya seguirà el pròxim cap de setmana, amb la tercera prova de la 40a Copa Catalana FEEC-DynafitLa Sarrera (Andorra). Una prova que inclou l’ascensió a un dels pics més emblemàtics d’Andorra (La Sarrera), on els participants gaudiran de l’essència i la tècnica de l’esquí de muntanya i l’alpinisme en el seu estat més pur. Els recorreguts concrets dels circuits s’acabaran definint en funció de les condicions de la neu.