FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/06/2016

Joan Vilana i Roser Español, guanyadors de la cursa de resistència Cadí Trail

Curses per Muntanya

La Cadí Trail, tercera prova de la Copa Catalana de Curses de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), s’ha disputat a la comarca de l’Alt Urgell, el dissabte 18 de juny. Una previsió meteorològica adversa va obligar a l’organització de la cursa, la Unió Excursionista Urgellenca, a modificar el traçat original de la prova, que recorria gran part de la carena del Cadí. Una decisió encertada, apostant per la seguretat, que no ha evitat que els quasi 300 corredors gaudissin d’una exigent cursa de muntanya.

Amb la Serra del Cadí nevada com a teló de fons, i amb una meteorologia més favorable del que es preveia, s’ha donat la sortida de la Cadí Trail a les 7 h del matí. La cursa ha sortit molt ràpida, amb un grup destacat de tres corredors -Joan Vilana, Xavier Guiu i Kilian Garcia- tirant al davant des dels primers quilòmetres. S’han mantingut pràcticament junts durant tot el recorregut, però Joan Vilana ha anat agafant distància poc a poc i al quilòmetre 30, a Adraén, portava poc més d’un minut a Guiu i dos a Garcia. Passat aquest punt el corredor del CE Alliberadrenalina, Kilian Garcia, ha començat a patir problemes físics, i a La Bastida ha perdut dues posicions en detriment de Lluís Ruiz i Marc Puig.

Joan Vilana i Roser Español guanyen la Cadí Trail

Joan Vilana ha sigut el guanyador de la Cadí Trail en categoria masculina, amb un temps de 4 hores i 2 minuts. Xavier Guiu (AE Ekke Lleida) ha sigut segon, amb un temps de 4 hores i 4 minuts, i Lluís Ruiz (FA Excursionista Sallentí) i Marc Puig (CE Oló), han creuat la línia de meta junts, i han sigut tercers ex aequo, amb un temps de 4 hores i 5 minuts.

En categoria femenina la cursa ha sigut cosa de tres. La guanyadora, Roser Español (UE Urgellenca, que corria a casa, ha liderat pràcticament durant els 43 quilòmetres, i ha creuat la meta en 4 hores i 36 minuts. L’ha seguit sempre d’a prop Gemma Arro, que ha sigut segona, amb un temps de 4 hores i 44 minuts. La tercera classificada ha sigut Marta Riba (CE La Pobla de Segur), que no ha perdut la posició durant tota la cursa, amb 5 hores i 5 minuts. Excepcional podi femení.

La 3a Copa Catalana de Curses de Resistència FEEC, sis curses, sis reptes

La cursa Pels Camins dels Matxos, disputada a Torrelló, va donar el tret de sortida de la Copa Catalana de Curses de Resistència de la FEEC, el dia 17 d’abril. Dues setmanes després, el 30 d’abril, es va disputar la Half Ultra Estels del Sud.  Amb la Cadí Trail, la copa ha arribat a la meitat de la competició. Restaran tres proves: el 2 de juliol, la Cursa de Resistència Valls d’Àneu; el 22 d’octubre, la Half Utra Trail Serra Montsant; i el 29 d’octubre, la primera edició de la Roures Extrem tancarà la temporada, a Montblanc.

Fotografies / Ivan Torres

[table id=203 /]