FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 03/12/2016

Joan Reyné i Clàudia Sabata guanyen la Crono Vallter Territori d’Isards

Esquí de muntanya

La Crono Vallter Territori d’Isards, organitzada per l’Ski Club Camprodon, ha obert la 12a Copa Catalana de Curses Verticals FGC Mountain Series 6.0 de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), aquest dissabte 3 de desembre.

La prova s’ha disputat en l’entorn de l’estació d’esquí Vallter 2000, i ha tingut un recorregut aproximat de 4 quilòmetres i 900 metres de desnivell positiu. Les condicions han estat bones durant la vertical, amb un cel sense núvols ni vent. Els esquiadors han arribat fins al cim del Pic de Bastiments, amb una traça molt ràpida i establint bones marques.

Joan Reyné (Ski Club Camprodon) ha estat el guanyador en categoria absoluta masculina. L’esquiador, que corria a casa, ha fet valer la coneixença que té sobre la zona i ha aconseguit dos minuts de distància a la línia de meta sobre el segon classificat, marcant un temps de 43 minuts i 25 segons. Just dos minuts després ha creuat la meta Pere Rullan (CE Pontsicà), segon classificat, que ha disputat a Reyné el liderat de la cursa durant els primers compassos. David Prades (AE Mountain Runners del Berguedà) ha completat el podi masculí amb la tercera posició.

En categoria femenina la victòria ha estat per Clàudia Sabata (AE Mountain Runners del Berguedà), amb un temps de 59 minuts i 9 segons. La segona classificada ha estat Iolanda Garcia, i tancant el podi, tercera, Míriam Martínez (CE Pontsicà).

Tres proves puntuables per a la Copa Catalana de Curses Verticals FGC Mountain Series 6.0

La modalitat vertical serà l’encarregada d’obrir la temporada competitiva d’esquí de muntanya 2016-2017 a Catalunya. Enguany, la Copa Catalana de Curses Verticals d’Esquí de Muntanya estarà conformada per tres proves, concentrades en el mes de desembre.

La Crono Vallter Territori d’Isards ha estat l’encarregada d’obrir el calendari. En cinc dies es disputarà la clàssica Crononiu, a la Molina, el 8 de desembre. En el marc d’aquesta prova també es celebrarà el Campionat de Catalunya de l’especialitat, on Pere Rullán i Pilar Quesada defensaran el títol. L’últim dia l’any, la 4a Crononúria Memorial Ramon Casadevall clausurarà la copa a la Vall de Núria.

Fotografia / Antoni Massagué

[table id=272 /]