FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 13/06/2016

Jessed Hernández i Ragna Debats, subcampions d’Espanya de Curses per Muntanya

Curses per Muntanya

La vintena edició de la cursa Maratón Alpino Madrileño ha acollit el Campionat d’Espanya de Curses per Muntanya FEDME, a Cercedilla (Madrid), el dia 12 de juny. La Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), amb el seleccionador Fernando Rosa i el tècnic Pere Rullan al capdavant, ha participat amb un equip de 25 corredors, entre les categories absoluta, cadet i júnior.

La prova reina s’ha disputat sobre un circuit de 43 quilòmetres i 5.300 metres de desnivell acumulat. Els corredors de la categoria júnior han cobert un recorregut de 14,2 quilòmetres i 680 metres de desnivell positiu, i els de la cadet 13 quilòmetres i 530 metres de desnivell positiu.

Jessed Hernández i Ragna Debats, subcampions d’Espanya de Curses per Muntanya

El campionat ha aplegat als millors corredors del circuit i les travesses dels especialistes no coincidien en el resultat per les places de podi. Els corredors de la selecció basca venien de fer un bon paper a curses com Zegama-Aizkorri, Manuel Merillas havia sigut quart també a la clàssica basca, i els catalans de la selecció arribaven en el millor moment de la temporada.

En categoria masculina, el títol per el campionat s’ha disputat fins els últims quilòmetres. Els tres primers corredors en passar la línia de meta ho han fet en poc més d’un minut de diferència entre ells. Manuel Merillas s’ha proclamat campió d’Espanya de Curses per Muntanya amb un temps de 4 hores i 7 minuts. El subcampionat ha sigut per el corredor català Jessed Hernández (CE Pontsicà), amb 4 hores i 8 minuts. Hernández ha protagonitzat un espectacular frec a frec amb el tercer classificat, Daniel Garcia, durant tota la marató, i no ho ha tingut gens fàcil per fer-se amb la segona plaça. Finalment Hernández ha aconseguit vuit segons de marge sobre el corredor de la selecció andalusa, suficients per fer-se amb el subcampionat.

En categoria femenina la càntabra Azara García ha dominat la cursa a plaer i s’ha proclamat campiona d’Espanya de Curses per Muntanya amb un temps de 4 hores i 44 minuts. Per darrera s’ha disputat una altra cursa, amb Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa) i Gemma Arenas lluitant per el subcampionat. La corredora de la selecció catalana Ragna Debats ha sigut segona, subcampiona d’Espanya, amb un temps de 5 hores i 1 minut. “He sortit molt lenta, volia anar de menys a més, fer la meva cursa. Havia corregut la setmana passada la Vallibierna Skyrace i no estava segura de si havia recuperat bé. Quan m’han dit que Gemma Arenas em portava quatre minuts he pujat el ritme. Quedava una última pujada, la més dura de totes. A la part final ja tenia una referència visual sobre ella i a la baixada he pogut avançar-la”, comenta la catalana. Gemma Arenas, que venia de guanyar l’última prova de la Copa del Món d’Skyrunning a Madeira, ha sigut tercera amb un temps de 5 hores i 2 minuts.

L’equip femení de la FEEC, campió d’Espanya de Curses per Muntanya per autonomies

Les noies de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC han realitzat una cursa molt sòlida, controlant les posicions per puntuar i aconseguir la victòria. La suma de la 2a plaça de Ragna Debats, la 6a de Marta Molist (AE Matxacuca), la 7a de Montse Martínez (CC Ibers Trail Running) i la 12a, debutant a la selecció, d’Ester Casajuna (AAE Escola Treball), ha donat el Campionat d’Espanya de Curses per Muntanya per autonomies a les catalanes. Paloma Lobera (AE Matxacuca), amb una problemàtica ampolla a un dels peus, que l’ha fet abandonar, ha aguantat en cursa fins que les seves companyes han garantit la puntuació per guanyar.

En categoria masculina, la Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC ha sigut tercera. La competència ha sigut ferotge i la tercera plaça del calaix ha sigut una bona recompensa. Han sumat punts el subcampió Jessed Hernández, la 12a plaça d’Albert Pujol (CE Taradell), la 17a de Pol Rodríguez (UEC Olesa de Montserrat), i la 25a de Jonatan Cuesta (CE Refalgarí).

Fernando Rosa, seleccionador català, comenta: “Un dels nostres objectius era aconseguir estar al podi en el campionat per autonomies, i si era possible emportar-nos la victòria. Hem competit amb set corredors a la categoria masculina i cinc a la femenina. La primera plaça de l’equip femení i la tercera del masculí és un gran resultat. Tot l’equip català ha realitzat una gran cursa, no ho tenien fàcil”.

Marc Traserra i Isaac Bartí, campions d’Espanya de Curses per Muntanya en categoria júnior i cadet

Les categories cadet i júnior de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC han aconseguit un total de set medalles per a Catalunya, que podien haver sigut més si no fos per els problemes en el marcatge dels circuits. La deficient senyalització d’alguns punts han fet que el corredor Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà) hagi quedat desqualificat. El català, que competia en categoria júnior, ha creuat primer la meta, però a l’arribada ha explicat que s’ha perdut en un tram, sortint del circuit oficial. Això ha provocat que quedés fora de cursa.

Marc Traserra (CE Voltreganès) s’ha proclamat campió d’Espanya de Curses per Muntanya en categoria júnior. La tercera plaça també ha sigut per un català, Eduard Baquer (CER l’Escala). En categoria femenina, Laia Aguilar (CE Calldetenes) ha sigut tercera.

En categoria cadet, la selecció catalana s’ha penjat quatre medalles. Isaac Bartí (CE Olot) s’ha proclamat campió d’Espanya de Curses per Muntanya, Arnau Cases (Espot Esquí Club) ha sigut tercer. En categoria femenina, Jana Aguilar (CE Calldetenes) ha sigut segona i Amàlia Bardolet (CE Torelló) tercera.

Fotografies / Maratón Alpino Madrileño, Fernando Rosa i Pere Rullan

[table id=194 /]