FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 17/04/2019

Japó, primera parada de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La participació de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya a la Copa del Món de la ISF comença diumenge a més de 10.000 quilòmetres de distància. La ciutat de Sanjō (Niigata), al Japó, acull la primera prova del calendari internacional del combinat català, la Mt. Awa Skyrace.

La cursa més tècnica mai organitzada al Japó arriba amb un recorregut molt autèntic que inclou crestes i trams amb neu en el camí per ascendir el Mt. Awagatake. Com diuen els locals, “pots pujar a qualsevol lloc si pots pujar el Mt. Awagatake”. Els catalans arriben preparats per donar fe a la cita dels de Sanjō.

La Selecció viatja amb un equip que combina veterania i joventut. Eduard Hernández (AE Matxacuca), Gerard Españó (AE Mountain Runners del Berguedà), Clàudia Sabata (CE Berguedà) i Gisela Carrión (AE Matxacuca) són els primers que s’estrenaran a la Copa del Món, igual que la prova que disputaran. Un total de 33 quilòmetres i 2.400 metres de desnivell acumulat, amb el punt més alt a 1.293 metres és el que hauran de resoldre.

Aquests no ho tindran fàcil. Els últims campions del món hi seran presents per revalidar el títol. Corredors de la talla de Hillary Gerardi, campiona del món d’Sky Extra, o Holly Page, campiona del món Sky Classic, voldran sumar punts en aquesta primera prova. També hi haurà els catalans Sheila Avilés, campiona del món d’Sky Classic el 2017, i Oriol Cardona. O Marco de Gasperi, una llegenda italiana de l’Skyrunning que s’emportava el títol la mateixa temporada que Avilés. Jonathan Albon, campió d’Sky Extreme el 2017 i 2016, també hi serà lluitant pel podi.

La cursa té trams on destaca el blanc de la neu. Foto / Sho Fujimaki

Del Japó al Berguedà 

Els de Fernando Rosa disputaran un total de vuit proves de la Copa del Món que els portaran el proper 19 de maig fins als Alps francesos, a Saint Honoré, a l’Skyrace des Matheysins. Pocs dies més tard la cita serà a Itàlia, on el 15 de juny disputaran la clàssica Livigno Skymarathon.

Les World Series arribaran a casa el 14 de juliol amb la Buff Epic Trail 42k, que es disputarà a Barruera (Alta Ribagorça) i on el combinat nacional trepitjarà per primera vegada aquesta temporada territori català. Quinze dies més tard no caldrà viatjar lluny per disputar la Comapedrosa Skyrace, a Arinsal. La prova andorrana, de 21 km amb 2.280 m de desnivell, s’ha establert com una fixa també del calendari mundial.

Abans de tornar a Catalunya amb l’Sky Pirineu, la Selecció Catalana de Curses per Muntanya disputarà encara dues proves més. La primera, el 23 d’agost, a Zermatt (Suïssa) a la tradicional Matterhorn Ultraks Extreme, i la segona a Pasturo (Itàlia) el 15 de setembre a la ZacUp Skyrace. Tancarà temporada el 5 d’octubre a Bagà, amb l’Sky Pirineu, integrada en la Salomon Ultra Pirineu.

Foto / Nagi Murofushi