FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/03/2018

Jan Margarit i Laia Andreu, campions d’Europa de raquetes de neu a Guils-Fontanera

Raquetes de neu

El Campionat d’Europa de Raquetes de Neu de la International Snowshoe Federation (ISSF) s’ha disputat a l’estació d’esquí nòrdic de Guils-Fontanera, el 3 de març. La cursa, organitzada per la Unió Muntanyenca Eramprunyà, també ha estat vàlida pel campionat de Catalunya de l’especialitat.

Tots els components de la selecció catalana de raquetes de neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) han participat a la prova. Han conformat l’equip: Laia Aguilar (CE Calldetenes), Laia Andreu (UE Vic), Joan Freixa (AE Mountain Runners del Berguedà), Eduard Hernández (AE Matxacuca), Sílvia Leal (CE Pontsicà), Marc Traserra (CE Voltreganès ARS), Sílvia Zúñiga (CE Pontsicà) i Just Sociats (CN Terrassa).

Moments previs a la sortida

Jan Margarit i Laia Andreu es proclamen campions d’Europa a Guils-Fontanera

La prova de Guils-Fontanera ha tingut un recorregut d’11 quilòmetres, amb un desnivell positiu de 300 metres, combinant trams plans molt ràpids amb seccions més tècniques. Les condicions de la neu han sigut excel·lents.

La cursa ha sortit molt ràpida i des dels primers compassos els favorits han ocupat les places capdavanteres. El recorregut ha constat de tres bucles i els corredors han passat per la línia de sortida i meta en tres ocasions, facilitant al públic el seguiment de la cursa. Jan Margarit i Eduard Hernandez han sigut els corredors que han tirat del grup, seguits d’a prop pels catalans Joan Freixa i Just Sociats i els integrants de l’equip italià.

Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà), finalment, ha estat el millor en la categoria masculina, i s’ha proclamat campió d’Europa de raquetes de neu a Guils-Fontanera. “La cursa s’ha dividit en tres bucles. En el primer hem anat tots agrupats. En el segon he vist que em trobava molt bé i he començat a apretar fort. He aconseguit espai i m’he distanciat. No sabia com estaria la neu en tots els trams i he anat amb tot el que he pogut durant tota la cursa. Quan he vist que quedaven només dos o tres quilòmetres he pujat una mica el ritme per acabar bé la cursa. M’ha agradat molt el circuit. Molt divertit i entretingut. El darrer cop que em vaig posar les raquetes va ser aquí mateix fa dos anys. Estic content d’haver tornat”, ha explicat Margarit a la línia de meta.

El subcampionat ha estat per Eduard Hernández (AE Matxacuca) i la tercera plaça del podi l’ha ocupat Joan Freixa (AE Mountain Runners del Berguedà).

Jan Margarit, campió d’Europa

En categoria femenina, Laia Andreu (UE Vic) ha estat la més ràpida, liderant la cursa des de l’inici i s’ha proclamat campiona d’Europa. “La cursa ha sortit molt ràpida. En tot moment m’he mantingut al davant. He gaudit molt de la cursa”, ha comentat Andreu havent guanyat la prova de Guils-Fontanera.

El subcampionat ha estat per Sílvia Leal (CE Pontsicà) i la tercera plaça del podi l’ha ocupat Sílvia Zúñiga (CE Pontsicà).

La prova ha estat vàlida pel campionat de Catalunya de raquetes de neu de la FEEC. El títol català ha recaigut també en Jan Margarit i Laia Andreu.  El subcampionat ha recaigut en Eduard Hernández i Sílvia Leal. La tercera plaça ha sigut per Joan Freixa i Sílvia Zúñiga.

A l’entrega de premis han estat presents el president de la FEEC, Jordi Merino; el vicepresident primer, Josep Casanovas; i el director tècnic esportiu, Antoni Massagué.

Fotos / Ivan Torres